Österrikes bakslag: Stjärnan missar EM-kvalet

Här är ett mardrömsbesked för Österrike inför EM-kvalet mot Sverige: Storstjärnan Konrad Laimer kommer inte till spel. –Det finns ingen chans, säger förbundskapten Ralf Rangnick på en presskonferens.

Konrad Laimer missar matchen mot Sverige.

Konrad Laimer missar matchen mot Sverige.

Foto: Dean Mouhtaropoulous/AP/TT

Fotboll2023-06-19 15:33

Det är en skadekänning som gör att Konrad Laimer missar tisdagens viktiga EM-kvalmatch mot Sverige på Ernst Happel-stadion i Wien.

– Han försökte att träna, men det gick inte. Vi testade honom men det finns ingen chans att han spelar i morgon, säger Österrikes förbundskapten Ralf Rangnick på en presskonferens.

26-årige Laimer, som vanligtvis är en nyckelspelare på det centrala mittfältet för Österrike, missade även 1–1-mötet med Belgien i helgen som gick.

Den gångna säsongen gjorde Laimer tre mål på 21 Bundesligamatcher för Leipzig, i sommar flyttar han till jätten Bayern München.

Glädjande för Österrike är att Manchester United-mittfältaren Marcel Sabitzer har blivit kvitt sina skadebekymmer och enligt Rangnick är han aktuell för startelvan mot Sverige.

Även Kevin Denso, försvarare i franska topplaget Lens, har gett klartecken och är uttagningsbar.

Rangnick avslöjar också att Alexander Schlager fortsätter i målet.

– Schlager gjorde den bra match mot Belgien och han spelar igen mot Sverige.

På måndagen var 45 000 biljetter sålda till matchen. Bara 3 000 platser är lediga och det talar för att det väntar ett fullsatt Ernst Happel-stadion.

Inför tisdagens EM-kval leder Österrike kvalgrupp F med sju inspelade poäng. Sverige är trea i gruppen, fyra poäng bakom, men har en match mindre spelad.

Marcel Sabitzer, till vänster, kom snabbt över sin knäskada och är aktuell för spel mot Sverige i tisdagskvällens EM-kval i Wien.
Marcel Sabitzer, till vänster, kom snabbt över sin knäskada och är aktuell för spel mot Sverige i tisdagskvällens EM-kval i Wien.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!