Östersund körde över Örebro

Ett effektivt Östersund utnyttjade sina chanser mot ett uddlöst Örebro och vann med hela 5–0 i allsvenskan. Blair Turgott blev tremålsskytt.

Blair Turgott gör ett av sina tre mål mot Örebro SK.

Fotboll2021-04-18 16:59

Östersund gjorde minst antal mål (27) av alla i allsvenskan i fjol och blev mållöst i premiären mot Kalmar FF förra helgen (0–0).

Men nu kan lagets supportrar andas ut. Östersund kan göra mål. Många mål.

Det blev hela fem mot ett blekt Örebro.

– Vi blev totalt utspelade på alla plan och vi är alldeles för dåliga för att hota Östersund, sade Örebrokaptenen Johan Mårtensson till Discovery redan i halvtid – och det blev inte bättre i den andra halvleken.

Hattrick

Blair Turgott gjorde tre mål för hemmalaget, alla efter svaga defensiva insatser från Örebros sida där engelsmannen var sylvass i samband med omställningar.

Målskyttet inleddes av Noah Sonko Sundberg som nickade in en hörna i mål efter 13 minuter. Bara några minuter efter att Romain Gall bränt ett friläge som kunde ha gett Örebro ledningen.

"Dålig insats"

Johan Mårtensson var mycket självkritisk i sin analys.

– Först och främst kommer vi jättesnett in i vårt presspel. De får spela sig ur alla situationer. Vi försöker att gå högt och pressa, men de hittar in i mellanrummet mellan back och mittfält och så åker de därifrån, konstaterade han och tillade:

– Vi är för dåliga med bollen. Riktigt dålig insats.

Det stod 3–0 i halvtid och Örebro bytte in Nordin Gerzic för att få mer fart i anfallsspelet. Men efter en offensiv spurt som egentligen inte gav några klara målchanser satte Blair Turgott spiken i kistan med sitt tredje mål – även det efter en kontring.

När Turgott sedan blev utbytt med kvarten kvar kunde avbytaren Ahmed Awad fastställa slutresultatet.