Östgötsk fotbollsprofil dömd för narkotikasmuggling

En fotbollsprofil från Östergötland har dömts till mer än fem års fängelse för grov narkotikasmuggling.

En östgötsk fotbollsprofil har dömts till mer än fem års fängelse för narkotikasmuggling.

En östgötsk fotbollsprofil har dömts till mer än fem års fängelse för narkotikasmuggling.

Foto: TT

Fotboll2022-05-25 12:15

Hovrätten har nu fastställt en tidigare dom från tingsrätten som den östgötske fotbollsprofilen hade överklagat.

Fängelsedomen är på fem år och sex månader. Fotbollsprofilen har tillhört flera lag i länet under sin karriär och spelat på flera olika nivåer.   

Profilen döms för att tillsammans med en kompanjon ha fört in tio kilo av den syntetiska drogen 3-CMC, även kallad kristall, till Sverige under sommaren 2021. Kompanjonen blev stoppad av den svenska tullen på morgonen den 19 juli 2021 och uppgav då att han varit hos en släkting i Tyskland, men tulltjänstemännen reagerade på det nervösa beteendet och tog in bilen för kontroll. När fordonet gicks igenom fann tulltjänstemännen narkotikan undangömd på olika platser.

Även om den östgötska fotbollsprofilen inte varit den som rent faktiskt förde in narkotikan i landet anser både tingsrätten och hovrätten att han har varit styrande gentemot sin kompanjon gällande smugglingsgärningen.   

"Någon annan påföljd än fängelse kan inte komma ifråga. NN ska därför dömas till fängelse i fem år och sex månader", skriver tingsrätten i sin dom som hovrätten nu alltså fastställt.

Kompanjonen döms till tre års fängelse.

Både profilen och hans kompanjon nekar till brott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!