Fotbollsprofilen från Gamleby är död

Östergötland är en stor fotbollsprofil fattigare. Göran E Karlsson, som spelade både i Åtvidabergs FF och IFK Norrköping, är död.

Göran E Karlsson.

Göran E Karlsson.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2022-03-01 16:12

ÅFF skriver på sin hemsida om det tragiska beskedet. Göran E (”Eusebio” svarade han själv på frågan vad E:et stod för) Karlsson var publikfavorit på Kopparvallen, men gjorde även några allsvenska säsonger med IFK Norrköping. En stor profil, målfarlig anfallare och spelskicklig mittfältare, som inte minst gjorde succé under allsvenska säsongen 1978 då ÅFF mot alla odds avslutade starkt och räddade nytt kontrakt.

Göran, som är fostrad i Gamleby IF, svarade för tolv mål och kom femma i skytteligan. ÅFF vann i sista matchen mot Västerås med 4–0, Karlsson svarade för två av målen och hyllades tillsammans med Conny Torstensson som den stora hjälten.

Efter karriären blev han affärsman, bodde under många år i Dubai – men hade alltid ÅFF nära hjärtat och var tidvis stor sponsor till klubben. 

Mats Karlsson minns sin vän med mycket glädje. De gjorde fyra år i samma lag när Göran E återvände efter två säsonger i Norrköping.

– Jag pratade med honom för inte länge sedan. Det känns jobbigt. Som spelare kan man säga att han gick från målskytt till speluppläggare. Som person var han till en början ganska tillbakadragen och höll sig mycket för sig själv, men förändrades och blev allt mer social. Men genom alla år var det ett utmärkande drag att han alltid var så snäll, säger Mats Karlsson.

"Våra tankar går till Görans familj och vänner", skriver ÅFF på sin hemsida.

Göran E Karlsson, som var skriven i Västervik, somnade in i helgen och blev 68 år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!