Så gick det för de lokala lagen i division 5

Tre av våra lokala division 5-lag spelade på onsdagskvällen. För IFK Tuna och Hägerstads IF blev det förluster. Södra Vi IF stod däremot för en galen vändning på bortaplan, där Elias Hallingfors gjorde hattrick med huvudet. Här följer en genomgång från matcherna.

Hägerstads IF förlorade, medan Södra Vi IF vann. IFK Tuna föll också, hemma på Tunhamra.

Hägerstads IF förlorade, medan Södra Vi IF vann. IFK Tuna föll också, hemma på Tunhamra.

Foto: Magnus Strömsten/Arkiv

Fotboll2022-06-22 22:44

IFK Tuna–IFK Västervik 1–4

På förhand kändes det som att det kunde gå hur som helst. Och visst blev det jämnt, till en början.

IFK Västervik fick in första halvlekens enda mål, i slutet av den. 

– Det var "fifty-fifty" i första. Båda lagen försökte spela boll och inget av oss dominerade matchen, förklarar Oskar Eriksson, spelande tränare i Tuna. 

Tuna tog tag i matchen i andra halvlek och fick in en viktig kvittering. Gustavo Borges tryckte in en frispark. I situationen som föranledde frisparken drabbades dock Morteza Karimi av en otäck skada.

– Han bröt två fingrar och fick åka raka vägen till akuten. Ambulansen fick komma. Det såg riktigt vidrigt ut när benen bara stack ut. Det var lite omtumlande, berättar Eriksson. 

Istället för en hemmavändning fick Västervik ny energi när de satte ledningsmålet tio minuter senare. Efter det fyllde gästerna på med ytterligare två mål.

– Det är lite individuella misstag och sånt händer ibland. Det var bara synd, eftersom vi innan matchen hade pratat om att ha positivt snack, vilket vi verkligen hade. Vi hade kul när vi spelade, för första gången på länge.

Gustavo Borges och Anthon Békési var bäst i Tuna.

Tjust IF FF–Södra Vi IF 2–3

Södra Vi hamnade i underläge med 2–0 borta mot Tjust i först halvlek.

– Spelmässigt var det ändå ganska jämnt i första. De hotade oss med bollar i djupled. Samtidigt hade vi ett läge där bollen var på mållinjen. 2–0 så långt kändes i överkant, sa SVIF-tränaren Patrik Nilsson.

Andra halvlek skulle bjuda på en scenförändring av rang. Och en uppvisning av Elias Hallingfors. I 57 :e minuten reducerade han till 2–1, sex minuter senare kvitterade han till 2–2. I 74:e minuten var vändingen fullbordad efter ett tredje mål av Hallingfors. 

Ett hattrick på 17 minuter med andra ord. Av en vänsterback.

– Ja, det var imponerande. Dessutom gjorde han alla tre målen på nick. Elias är alldeles för bra för att spela i femman i egentligen, sa Patrik Nilsson som fick se sitt lag hålla undan och ta tre viktiga poäng.

– Alla poäng behövs i den här serien där alla lag verkar kunna besegra varandra. Det gäller att vi jobbar på och skaffar oss lite marginal ned till bottenlagen.

I SVIF fick Elias Hallingfors extraplus tillsammans med Jonathan Gustafsson.

Tallboda IF–Hägerstads IF 5–3 (Östergötland)

Hägerstad fick värsta tänkbara start på matchen. Hemmalaget var oerhört effektiva och utnyttjade chanserna de fick. I bortalaget var det snarare tvärtom.

– En mycket konstig match. Vi ligger under med 4–0 i halvtid efter att ha skapat otroligt många målchanser samtidigt som de gör fyra mål på två chanser, menar HIF:s tränare Jesper Wahlström.

Mustafa Kadiric reducerade till 4–1 i den andra halvleken, innan Tallboda fick hål på HIF för femte gången. Gästerna fick ändå vinna den andra halvleken, efter att ha snyggat till siffrorna till 5–3. Målskyttar då var Arvid Borell och Kadiric igen. Men matchen vanns av hemmalaget.

– I andra fortsätter vi skapa chanser och vinner den. Vi skulle absolut vunnit detta, tycker Wahlström.

Han var oerhört missnöjd med domarens insats.

– Vi kommer lämna in en skrivelse till förbundet för att slippa få samma domare igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!