Otäck skada på Traoré – Hammarby vidare

Hammarby löste en kvartsfinalplats i svenska cupen genom att besegra Häcken på hemmaplan med 4–0. Men en allvarlig skada på Häckentalangen Bénie Traoré överskuggade resultatet. –Han är förkrossad, säger Martin Bolmér, fysioterapeut i Häcken, till Aftonbladet.

Bénie Traoré åkte på en allvarlig skada i cupförlusten mot Hammarby. Arkivbild.

Fotboll2022-03-06 16:22

Det var i den 51:a minuten på Tele2 arena som olyckan var framme. Bénie Traoré klev in för att sno bollen från Jeppe Andersen, men träffades av en spark på benet.

Den 19-årige ivorianen föll till marken och skrek ut sin smärta. Han behandlades sedan på planen i flera minuter innan han bars ut på bår.

– Det är en allvarlig skada. Han är förkrossad, säger Martin Bolmér, fysioterapeut i Häcken till Aftonbladet.

Nedstämd tränare

Traoré har inlett säsongen strålande och gjort fyra mål på de två inledande gruppspelsmatcherna i cupen.

Häckentränaren Per Mathias Høgmo var nedstämd efter matchen.

– Man såg direkt hur allvarligt det var. Han har ju haft en fantastisk försäsong också, Bénie, så det var väldigt tråkigt, säger han enligt Aftonbladet.

Resultatet gick inte heller Häckens väg. Hisingslaget hade klarat sig vidare från gruppen på ett kryss – men åkte på en klar förlust.

Redan i första halvlek gick hemmalaget upp till 2–0, genom mål av Darijan Bojanic samt ett självmål.

Den ledningen utökade stockholmarna två gånger om i andra. Först satte dansken Jeppe Andersen dit 3–0 i den 60:e minuten innan hans landsman Bjørn Paulsen fastställde segersiffrorna till 4–0 på tilläggstid.

Fler lag vidare

Även IFK Göteborg löste avancemang från gruppen, men det var med nöd och näppe. Mikael Stahres lag avslutade gruppspelet med 2–2 hemma mot Mjällby. Det räckte för att gå vidare tack vare att man gjort ett mål fler än grupptvåan Norrby.

Elfsborg tog en övertygande 5–1-seger mot Degerfors på hemmaplan och säkrade förstaplatsen i grupp 4.

Boråsarna fick en drömstart på matchen och ledde med 2–0 redan efter fem minuter. Gästerna reducerade efter drygt en halvtimme genom Nikola Djurdjic.

Men i andra halvlek rann det iväg. Per Frick, Alexander Bernhardsson och Rasmus Alm såg till att Elfsborg vann klart till slut.

Kalmar är också klart för kvartsfinal. Smålänningarna hemmaslog Sirius med 2–0 i den sista gruppspelsomgången, och tog sig vidare på maximala nio poäng.

Nahom Netabay och Oliver Berg gjorde målen, båda i den andra halvleken.