Otrolig dramatik i derbyt

Vimmerby IF och Högsby IK bjöd på en högdramatisk match under lördagen i division tre. VIF såg länge ut att gå mot noll poäng men i matchens absoluta slutskede klev Adam Kisitu fram och frälste sitt lag.

Adam Kisitu och laget firar segermålet.

Fotboll2018-08-18 17:18

Derbyt i Vimmerby mellan VIF och Högsby innehöll det mesta. Fem mål, tre röda kort och två vändningar. Till slut var det VIF som fick gå segrande ur striden och fick med sig alla tre poäng tack vare 3–2-vinsten.

– Mycket viktig seger. Det hade varit otroligt tungt att förlora igen, säger David Lindgren, tränare i VIF.

Det började annars väldigt bra för VIF som tog ledningen efter en kvart genom Mohammad Jafr Mostafa. Men Högsby ville inte ge sig och kvitterade kvarten senare med ett skott som gick stolpe in. Precis innan domaren skulle blåsa för halvtid fick André Nunes i hemmalaget bollen på handen i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Den satte Högsby sedan och gick in till paus med en ledning.

– Efter 1–0-målet så är det fruktansvärt dåligt från oss. Så frustrerad som jag var under den sista halvtimmen av första halvlek har jag aldrig varit, säger David Lindgren om första halvleken.

När han kom in till laget i halvtidsvilan var han inte nöjd.

– Det är nog första gången som jag varit frustrerad och visat det också. Snacket handlade mer om vad vi ville och vilken ambition vi har, säger Lindgren.

Hans lag kom ut till den andra halvleken men fick inte fart på spelet förrän efter den 60:e minuten när bland andra Adam Kisitu och Abdulrhman Kharma kom in. Då såg VIF ut som ett helt annat lag.

– Vi plockar fram lite vilja och inställning. Spelarna som kommer in gör det jättebra och det är skönt att ha en lika stark bänk som startelva, säger Lindgren.

Trots det hittade VIF inte kvitteringen. Det dröjde till den 88:e minuten när Adam Kisitu kom loss på vänsterkanten och placerade in bollen bakom Högsbymålvakten. Men VIF skulle inte nöja sig med en poäng.

Bara en minut efter kvitteringen fick hemmalaget en frispark precis utanför straffområdet. Adam Kisitu och Abdulrhman Kharma ställde upp och det blev den förstnämnda som fick slå den. Och som han gjorde det. Högsbymålvakten rörde inte en kroppsdel och kunde bara titta på när bollen flög in i mål. VIF höll ut och vann till slut med 3–2.

Jonathan Fält Öhr och Mohammad Jafr blev sedan utvisade på slutet tillsammans med en Högsbyspelare.

Situationen som ledde till tre röda kort på slutet.
Mål: 1–0 Mohammad Jafr Mostafa (16'), 1–1 Jakob Rydberg (29'), 1–2 Ibrahim Kalilu Fofanah (44') straff, 2–2 Adam Kisitu (88'), 3–2 Adam Kisitu (90')