Otrolig Siriusvändning borta mot Mjällby

Vilken vändning, Sirius. 0–2 blev 3–2 på en halvtimme borta mot Mjällby – och Uppsalalaget tog ett jättekliv mot förnyat allsvenskt kontrakt.

Adam Ståhl (mitten) blev tvåmålsskytt för Sirius.

Fotboll2021-11-06 19:36

I 53:e minuten skickade Mjällbys U21-landslagsspelare Amin Sarr läckert in 2–0 i bortre krysset bakom August Ahlin i Siriusmålet. I det läget fanns egentligen ingenting som talade för att Sirius, med tre raka förluster bakom sig, skulle resa sig på Strandvallen.

Men gästerna gav sig inte. Adam Ståhl reducerade först i 58:e och sju minuter senare forcerade inhopparen Edi Sylisufaj in 2–2 för Sirius.

Och det skulle komma mer.

På ett vänsterinlägg i 88:e minuten mötte wingbacken Ståhl perfekt med pannan och nickade in segermålet för Sirius. De blåsvarta kunde lite senare fira en efterlängtad trepoängare, som tar laget upp till tionde plats i tabellen.

– Riktigt jävla gött att få med tre poäng, säger matchvinnaren till Discovery+.

I stället är det Mjällby som med tre matcher kvar ligger risigare till i kampen om att undvika kval för att hänga kvar i fotbollsallsvenskan.

– Riktigt surt att vi släpper in dem i matchen, säger Amin Sarr till Discovery+.

Sirius har 33 poäng och Mjällby 31. Degerfors, i nuläget på den skrämmande kvalplatsen, har 28 och möter 32-poängaren Häcken borta på söndagen.

I den drös lag som är inblandade i kvalstriden finns också IFK Göteborg, Varberg (båda 34 poäng) och Halmstad (30).