Snacka om viktig vändning: "Kan betyda allt för oss"

Fem raka förluster. Och 0–3-underläge hemma mot Lojal. Då vände allt för Södra Vi som vann med 4–3. "Vi gjorde ett par taktiska förändringar samtidigt som orken tröt för Lojal", var Södra Vi-tränaren Peter Magnussons förklaring till den otroliga vändningen.

Niklas Gunnarsson gjorde två av målen när SVIF vände och vann mot Lojal.

Niklas Gunnarsson gjorde två av målen när SVIF vände och vann mot Lojal.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-05-17 22:07

Södra Vi kom med fem raka förluster i bagaget till måstematchen hemma mot Lojal. Starten laget fick tydde inte på något trendbrott.

– Nej, vi var inte alls med från start. Det blev stora luckor i vårt försvar och Lojal sårade oss rejält och hade 3–0 efter en halvtimme. Då var det rejäl motvind, sa Peter Magnusson som ändå såg bättre tendenser i lagets spel sista tio minuterna av första.

– Det var bra att vi fick något positivt att ta med oss in i omklädningsrummet. Vi hade ett bra snack i halvtid och kom överens om att vi trodde att en vändning var möjlig. För att underlätta så delade vi upp andra halvlek i tiominutersperioder och satte som mål att vinna varje sådan period.

Det skulle visa sig bli ett vinnande koncept. SVIF jobbade sig in i matchen och reducerade gång på gång. Niklas Gunnarsson visade vägen med det första målet och sedan var det Jesper Wessman som ordnade resten av upphämtningen till 3–3 med dubbla fullträffar.

Matchvinnare blev Niklas Gunnarsson med förlösande 4–3 på straff i slutminuterna.

Hur gick det till att göra en sådan vändning?

– Vi ändrade om lite taktiskt och såg till att Niklas Gunnarsson fick läge att styra spelet. Han hittade ut med bollar på kanterna och därifrån fick vi till bra inlägg. Samtidigt tröt orken rejält för Lojal och de orkade inte stå emot till slut, sa Peter Magnusson.

Målen Lojal: Kastriot Jasharo 2 och Deart Agushi.

undefined
Division 5 NÖ
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!