Oväntade motståndaren: en aggressiv grävling

Den senaste tiden har Bergavallen i Slätmon fått oväntat besök – av en grävling. "Det börjar bli ganska irriterande", säger SBK:s ordförande Martin Johansson.

Slätmons BK misstänker att en grävling har besökt Bergavallen den senaste tiden, och lämnat efter sig ett flertal gropar.

Slätmons BK misstänker att en grävling har besökt Bergavallen den senaste tiden, och lämnat efter sig ett flertal gropar.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-06-23 20:05

Nyligen hade Slätmons BK seriepremiär i östgötasexan (2–0-förlust mot Stjärnorp). Då var stora delar av planen täckt av jord efter grävlingens framfart.

– Vi misstänker att det är en grävling som kommer hit gång på gång. Några dagar före premiären var uppskattningsvis en fjärdedel av planen förstörd med små hål, på cirka fem centimeter. Vi lyckades lösa det genom att fylla hålen med jord, men det är så klart inte optimalt i längden, säger Martin Johansson.

Han tillägger:

– Det är inte tillåtet att jaga grävling, utan vi kan bara hoppas att planen får vara i fred framöver. Jag misstänker att det blir svårt att få till skyddsjakt.

Den närmaste veckan spelar Slätmon ytterligare två seriematcher, mot Vikingstad (borta) och Brokind (hemma).

Därefter väntar ett ovanligt långt sommaruppehåll.

– Vi har beslutat att Slätmonspokalen, som brukar spelas den sista helgen i juli, ställs in i år. Huvudanledningen är coronaviruset. Det skulle bli problematiskt att ha fyra lag på plats samtidigt och ekonomiskt skulle det inte vara försvarbart att spela pokalen utan publik. Dessutom är det bra att Bergavallen får vila i sommar efter grävlingens sabotage, säger Martin Johansson.

Den förre SBK-tränaren valdes till ny ordförande på det förra årsmötet.

– Det var ingenting som jag strävade efter, men det känns ändå bra. Jag har varit med i styrelsen de senaste 14-15 åren och vet vad ordförandeskapet innebär.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om