Tre nya i HFK på ett bräde: "Han pratar redan mest av alla, haha"

Det hinner hända mycket inför och under en säsong. Fråga Hultsfreds FK. Ni vet att läget var allt annat än bra inför seriestarten med alla tunga spelartapp. Sen har det hänt grejer. Flera nygamla spelare har tillkommit – och nu är tre nya klara inför höstpremiären. "Det känns väldigt bra", säger tränaren Anders Larsson om de tre tillskotten.

Filip Fungmark är ett av flera nya ansikten i Hultsfreds FK inför höststarten.

Filip Fungmark är ett av flera nya ansikten i Hultsfreds FK inför höststarten.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-08-13 07:00

Ett stryklag. Ett lag utan chans att klara sig kvar. Så var det säkert många som trodde om Hultsfreds FK när serien startade i april. HFK som efter degraderingen från division fyra, hade tappat väldigt många spelare inför kommande säsong i femman. 

Det rekordunga laget fick mot alla odds ändå en drömstart med två inledande vinster. Sen kom smäll efter smäll. Förlusterna radades upp och jo, ja...allt tydde på att de skulle få det precis så jobbigt som många anat. 

Och visst, Hultsfred ligger och skvalpar precis ovanför det negativa kvalstrecket men laget känns ändå mer rustat nu. Delvis tack vare att flera äldre, rutinerade spelare tillkommit längs vägen och att de talangfulla spelarna växt på sig och kommit in i seniorfotbollen på ett bättre sätt. 

På fredag är det höstpremiär och det är en superviktig match direkt: Påskallaviksgänget IF Stjärnan hemma på Knektavallen. Ett Stjärnan som är fyra poäng före i tabellen. 

Och inför matchen presenterar klubben tre nya spelare på ett bräde: Kenneth Söderberg, Filip Fungmark och Arvid Eckerstig. Samtliga har ett förflutet i Hultsfreds FK.

– Med de här nyförvärven får vi större möjligheter och får en bättre bredd. Plötsligt är det en helt annan konkurrens i laget, säger Anders Larsson. 

Mycket tyder på att de färska tillskotten går rakt in i startelvan. 

– Vi behövde en målvakt när Jesper Rüdiger aviserat att det troligtvis inte blir något mer spel. Och jag måste säga att det känns klockrent att få in "Kenta" (Söderberg) i det här läget. Han har massor av erfarenhet och känns vältränad trots att han inte har spelat på flera år. Det märktes också direkt att han kommer bli en ledargestalt i det här gänget. Det var han som hördes mest av alla i omklädningsrummet på träningen i kväll (måndag), haha. 

Även Arvid Eckerstig, som vänder tillbaka efter en sejour i Vimmerby IF, och Filip Fungmark (IFK Tuna och SK Lojal) kommer säkerligen betyda mycket i Hultsfreds lagbygge i höst.

– Filip har tränat med oss några gånger och jag såg direkt vilken duktig fotbollsspelare han är. Vi hade ett snack och jag klargjorde vikten av att han med sin rutin vägleder vårt unga lag och jag tror att han är villig att ta det ansvaret. Frågan är bara i vilken position vi vill ha honom. Det mesta tyder just nu på att han blir anfallare. 

Kommer Sebastian Strömbom att fortsätta?

– Vi hoppas det. Tyvärr har han skadat sig i en fot och vi får se hur länge han blir borta. Han kommer definitivt inte att vara med mot Stjärnan på fredag då han i vilket fall är avstängd. 

Och hur blir det med de övriga spelarna (bland annat Eric Schultz, Tobias Stridh, Elias Löfqvist och Gustav Föghner) som ni fick in under vårsäsongen?

– Vad jag vet så kommer de att finnas tillgängliga om vi behöver dem, men de kommer inte träna så mycket. Gustav Föghner är lite mer osäker då vi hade studentkontrakt med honom och han kommer som jag förstår spela i en klubb i Linköping. 

I vilket fall är HFK-tränaren förhoppningsfull inför kommande höstsäsong. 

– Jag tror att vi kommer att behöva ta ytterligare minst åtta-tio poäng för att klara kontrakt och det känns som vi har bra möjlighet att skramla på oss en del poäng i höst. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!