Vilket pangskott! • Talangen bjöd på matchens delikatess

Sam Lenneman Söderberg – en av derbykungarna i Rimforsa IF. Den talangfulle och spelskicklige mittfältaren bjöd på matchens största läckerhet när han smackade upp ett skott i krysset från långt håll. "Det var skönt att se den gå in", säger huvudpersonen själv efter 7–0-vinsten mot Kisa BK.

Derbykung. Sam Lenneman Söderberg var en av segerregissörerna med sina två mål i den första halvleken.

Derbykung. Sam Lenneman Söderberg var en av segerregissörerna med sina två mål i den första halvleken.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-08-17 17:26

Första kvarten trodde nog vissa att det skulle bli ett jämnare derby än vad man kunde ana på förhand. 

Kisa stod upp bra och störde topplaget Rimforsa. Men det blev det vitsvarta laget som öppnade målskyttet på Rimaster Arena (ja, den heter så numer) genom Daniel Karlsson som satte ett vasst avslut. 

Då hade det gått 19 minuter. En kvart senare stod det 3–0 på tavlan, efter dubbla strutar av den kreative mittfältaren Sam Lenneman Söderberg. Ett av målen var riktigt läckert.

– Jag viker in strax utanför straffområdet och skjuter i bortre krysset. Det var skönt att se den gå in, haha, säger den unge liraren när han beskriver sitt mål.

undefined
Daniel Karlsson blir omfamnad efter att han öppnade målskyttet.

Efter det malde bara Rimforsa på och Kisa var totalt chanslösa. 7–0 blev slutresultatet efter att i tur och ordning Mohamed Ali Sanka, Harun Ali, Daniel Rambin och Daniel Karlsson (som också blev tvåmålsskytt) utökat målskyttet.

Det var såklart inget snack om vilka som förtjänade vinsten. Men vad säger du om matchen överlag?

– Det var lite tufft i början. Det kändes som de satte bra press på oss, men ju längre matchen gick var det som du säger inget snack om saken. Vi körde över dem till slut. Det är alltid lite nervöst inför ett derby, men efter vård ledningsmål släppte det.

Ni tuffar på i toppen av tabellen. Kan det här räcka ända till serieseger?

– Fortsätter vi såhär och spelar med självförtroende tror jag vi går hela vägen. Men vi måste fortsätta vara påkopplade på träningar och ge 100 procent i varje match.

Och alltid skönt att slå Kisa förstår jag?

– Haha, ja såklart. Det är det alltid. Jag blev tyvärr skadad tidigt i förra mötet, så det blev lite revansch. 

Om stämningen var på topp i Rimforsa-lägret var ljudnivån aningen lägre i Kisas omklädningsrum efter stortorsk i derbyt, 

Kaptenen Kalle Kindén säger såhär efter förlusten: 

– Jag tycker vi spelar ganska bra fotboll, men det är mycket individuella misstag. Första 15 spelar vi bättre fotboll, sen är de jäkligt effektiva på chanserna de har. De har väl fyra skott i första halvlek och gör tre mål. Men sen är de betydligt hungrigare än oss och vill framåt hela tiden. 

undefined
Sam Lenneman Söderberg smackade in ett skott i krysset. Det var definitivt matchens läckerhet.

7–0 var såklart alldeles för stora siffror. 

– Jag tycker inte det speglar resultatet, men vi ger upp för lätt. De är effektiva och är bra. 3–0 hade kanske varit rimligt. 7–0 är ju bara pinsamt.

Den bittra förlusten till trots är det inte alltför långt upp till säker mark för Kisa, som ökat på poängkvoten senaste tiden. Och hoppet finns fortfarande om att kunna säkra kontraktet. 

– Alla har fortfarande tron, det känner jag. Det tugget har vi alla fall i omklädningsrummet på träningar och matcher. Nu blir det som det blir den här matchen. Det är som vi sa när vi åkte till Rimforsa: "Självklart vill vi vinna, men det är inte en match som vi ska vinna". Vi möter topplaget. Vi har några matcher kvar och de ska vi vinna, men jag tror i alla fall på det och grabbarna i laget också. Vi ska klara oss kvar. Det finns inget annat, säger Kalle Kindén.

undefined
Det var mycket folk på Rimaster Arena.

Det var annars ett fantastiskt augustiväder i Rimforsa och många kom för att bevittna derbyt. Publiksiffran skrevs till 346 personer. 

Rimforsa toppar tabellen på 34 poäng. Kisa ligger sist med blott sex inspelade poäng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!