Overmars får nytt toppjobb efter skandalen i Ajax

Marc Overmars sparkades från Ajax efter att ha betett sig olämpligt mot kvinnliga medarbetare. Nu har nederländaren fått ett nytt jobb i den belgiska klubben Royal Antwerp. –Det kommer inte hända igen, säger han enligt belgiska tidningen Nieuwsblad.be.

Marc Overmars. Arkivbild.

Marc Overmars. Arkivbild.

Foto: Salvatore Di Nolfi/AP/TT.

Fotboll2022-03-21 14:25

I början av februari fick Marc Overmars lämna den nederländska storklubben Ajax med omedelbar verkan. Den tidigare fotbollsdirektören hade skickat olämpliga meddelanden till kvinnliga medarbetare under en längre tid.

– Jag skäms. Förra veckan konfronterades jag med rapporter gällande mitt beteende och hur det uppfattats av andra. Tyvärr insåg jag inte att jag gick över gränsen med det här, men det har blivit tydligt för mig de senaste dagarna, sade Overmars i en kommentar på klubbens hemsida då.

Men nu har Overmars fått ett nytt jobb i belgiska klubben Royal Antwerp – som teknisk direktör. Han presenterades på måndagen.

– Mitt avhopp från Ajax var mycket olyckligt. Jag måste gå igenom det och vidare. Det ska jag göra nu. Det som hände i Ajax påverkade inte mina kontraktsförhandlingar i Antwerpen. Det kommer inte hända igen, säger Overmars under presskonferensen där han blev presenterad enligt Nieuwsblad.be.

Royal Antwerp är ligger just nu på tredjeplats i den belgiska högstaligan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!