P18-laget vann efter straffar – men P16 utslagna

Vinst för en och förlust för en annan. Vimmerby P18 vann sin första slutspelsmatch mot Åkersberga efter straffar. P16 fick se sig besegrade mot amerikanska St. Paul Blackhawks 1 efter slutresultatet 4-0 och är nu utslagna.

P18 vann och avancerade i turneringen efter straffdrama mot Åkersberga. Foto: Privat

Fotboll2017-07-20 10:55

I P18-matchen tog Vimmerby ledningen med 1-0 i den åttonde minuten genom Ali Mohammed Mustafa. Det såg ut som att Vimmerby skulle hålla i denna ledning i paus men i halvlekens sista spark tryckte Åkersberga in en kvittering. Efter full tid var resultatet 1-1 och ett straffdrama skulle få kora vinnaren av matchen. Där vann Vimmerby efter totalt 3-2 där Ali Mohammed Mustafa, Marcus Johansson och Ludvig Lundqvist satte sina straffar.

För P16 blev det en tuff start och efter fem minuter hade St. Paul Blackhawks 1 spräckt målnollan. Knappt åtta minuter senare ökade även amerikanerna på sin ledning till 2-0 som skulle bli resultatet i paus. I den andra halvleken blev det både 3-0 och till sist 4-0. I och med denna förlust är Vimmerbylaget nu utslaget ur Gothia Cup.