På jakt efter nya titlar

Att vara finast av alla. Det är ett av Kosovare Asllanis två mål inför kvällens tv-sända fotbollsgala, där hon är nominerad i två klasser - Årets genombrott och Årets anfallare. - Det andra målet är att klara av en hel kväll i högklackat utan att bryta benen, skrattar hon.

Fotboll2009-11-09 07:35

Annars är det där med galor och priser inte mycket som ligger för Linköping FC:s Vimmerbybördiga landslagsstjärna.
- Nej, personligen bryr jag mig inte så mycket. Nomineringar och priser av det här slaget är mest bara löjliga. Jag åker till fotbollsgalan med laget för att fira vårt SM-guld. Blir det sedan något mer för min egen del, är det en ren bonus, säger hon.

Två nomineringar
Kriterierna i kategorin Årets genombrott är att spelaren ska vara svensk, ung och talangfull och under året ha fått sitt genombrott i damallsvenskan och/eller damlandslaget. I kategorin är, förutom Kosovare Asllani även Louise Fors, AIK, Linnea Liljegärd, Göteborg, och Lina Nilsson, Malmö, nominerade. I kategorin Årets anfallare är "Kosse" nominerad tillsammans med Ramona Bachmann, Umeå, Linnea Liljegärd samt lagkamraten Jessica Landström.
Från LFC är även Sofia Lundgren nominerad som Årets målvakt, Charlotte Rohlin som Årets back, Faith Ikidi som Årets back och Årets damallsvenska spelare, Caroline Seger som Årets Mittfältare och Årets damallsvenska spelare samt Magnus Wikman som årets tränare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!