På väg mot tre viktiga poäng – då kom smällen

Vinst borta mot AC Studenterna. Det var nästan ett måste för Rimforsa IF, för att inte halka efter topplagen allt för mycket. Så blev det däremot inte. RIF tappade en 3–1-ledning till oavgjort. "Vi faller ihop", summerar tränaren Mats Andersson.

Hilding Djerf öppnade målskyttet för RIF redan i den femte minuten. Till slut blev det bara en pinne för honom och laget.

Hilding Djerf öppnade målskyttet för RIF redan i den femte minuten. Till slut blev det bara en pinne för honom och laget.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-06-06 17:05

Det dröjde bara drygt 15 minuter. Sedan hade Rimforsa skaffat sig en 2–0-ledning borta mot AC Studenterna under måndagseftermiddagen. 

Hilding Djerf och Daniel Rambin svarade för målen som satte de svartvita i förarsätet. 

– Första 30 är vi överlägsna och spelar precis så som vi vill, både anfallsmässigt och försvarsmässigt, säger Mats Andersson, tränare i RIF.

Hemmalaget reducerade innan paus, via en hörna som gick direkt in i mål. Rimforsa skulle ändå visa att man hade koll på läget. Direkt efter paus höll sig anfallaren Anton Aamodt framme och utökade ledningen. 

– När vi gör det målet känns det ändå tryggt. Visst, Studenterna äger spelet men de skapar inget speciellt, säger Andersson.

Var spänningen över där? Inte riktigt. I den 75:e minuten satte Studenterna en straff och skakade liv i tillställningen. Bara åtta minuter senare var det kvitterat. 3–3 blev också slutresultatet.

– Vi faller ihop, suckar tränaren och fortsätter:

– Ju länge andra går, desto mer tryck får Studenterna på oss. Och visst, det är inte så konstigt att ett lag som ligger under lyckas skapa tryck. Tyvärr så blir det farligt nästan varje gång. Det är så otroligt tungt att vi ännu en gång inte lyckas knyta ihop säcken. Vi blir alldeles för rädda om poängen.

RIF är nu sjua i sin division 4-serie och har sju poäng upp till kvalplatsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!