På väg upp i femman

IK Tuna Södra och B.O.IF fightas om seriesegern i division VI Västervik. I helgen kan båda (!) bli klara för uppflyttning. Tuna Södra har pendlat mellan sexan och femman de senaste åren. Nu är Ishultslaget på väg upp igen. De gulgröna leder serien när två omgångar återstår. Bakom flåsar Blackstad/Odensvi IF i nacken.

Jonas Jonsson höll i träningen på torsdagskvällen i IK Tuna Södra. Ett lag som är på väg mot division fem.

Jonas Jonsson höll i träningen på torsdagskvällen i IK Tuna Södra. Ett lag som är på väg mot division fem.

Foto:

Fotboll2003-09-19 06:46

De är bara en poäng efter och i den sista omgången möts de bägge lagen på Ljungvallen, Södras hemmaarena.

Möts i femman?
Båda lagen vill väldigt gärna vinna serien, vilket garanterar spel i division fem 2004. Det mest troliga är ändå att båda återfinns i den divisionen nästa år. Såväl Tuna Södra som B.O IF har samlat ihop så mycket poäng att det bör räcka till avancemang. Förutom seriesegrarna i de nio Smålandsserierna tar nämligen också de bästa andralagen klivet upp i femman. Antalet uppflyttade "tvåor" beror på skillnaden mellan upp- och nedflyttning av Smålandslag i division III. Just nu ser det bra ut.
- Vinner vi mot Hammargärde i helgen är det med 99,99 procents säkerhet klart att vi går upp i femman, säger Urban Karlsson i B.O. IF. Vi bör nog ta en trepoängare i vilket fall som helst. Horn/Hycklinge kan ju passera oss annars.

Bra sammanhållning
Han är nöjd med säsongen:
- Vi har gjort många mål och spelat bra i flera matcher. Att Jens Karlsson återvände från Västerviks FF betydde mycket för oss. Jag tror han har gjort 35 mål och spelat fram till nästan lika många.
Tuna Södras ordförande, Bengt Johnson, är förstås också belåten med klubbens insats under året - och förvånad:
- Jag trodde ärligt talat inte att det skulle gå så här pass bra. Vi tappade ju ett helt koppel av duktiga spelare och har fyllt på med tre-fyra unga spelare från ungdomsleden. Och de har tagit för sig rejält och klarat sig väldigt bra.
I nästa andetag säger han att de inte på långa vägar tagit ut något avancemang till femman ännu:
- Nu koncentrerar vi oss på matchen mot Almvik/VAIS i helgen. Kan vi vinna då så är det nog klart.
* Varför har det gått så bra för er i år?
- Vi har en enorm sammanhållning. Alla tycks vilja dra åt samma håll.

Hebe går upp?
IF Hebe är ett annat lokalt lag som kan vara på väg upp. Då krävs det att laget från Silverdalen blir tvåa i division VI Vetlanda. Åt suveräna serieledarna Österskorsberga IF finns inget att göra. De har redan vunnit. Med två matcher kvar att spela har Hebe en poängs försprång till jagande Skede IF. De båda möts för övrigt på Skedevallen den 28 september i den sista omgången. Om Hebe lyckas knipa andraplatsen är det inte säkert att det räcker ändå. Laget har för närvarande sämst poängsnitt av alla "tvåor" i Smålandsserierna. Roger Rönnlund, Patrik Engström och övriga ledare och spelare i klubben får hålla tummarna för att Smålandslagen i division III avslutar på ett bra sätt. Först och främst måste dock Hebe göra sitt och troligtvis vinna de två återstående matcherna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!