På väg uppåt igen? – men skador kan stöka till det

Hur bra är Södra Vi IF 2024? Var står de sig i den tuffa division fem-serien? Det vet vi inte nu förstås. I helgen laddade de batterierna utanför Asby av alla ställen. "Vi har träningsläger för att svetsa ihop gänget ännu mer", säger nygamle tränaren Peter Magnusson.

I veckan är det seriepremiär för Södra Vi IF och också fortsatt spel i cupen.

I veckan är det seriepremiär för Södra Vi IF och också fortsatt spel i cupen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-04-05 19:00

AVSPARK

Tre dagar tillbringades i Solvikens Hotell & Konferens, som ligger vackert vid sjön Sommen.

Ett kanske udda val när det kommer till träningsläger, i alla fall för lagen i vår trakt.

undefined
"Dit ska vi..." Peter Magnusson gör intressant tränarcomeback i Södra Vi IF 2024.

Det är för övrigt ett kärt återseende både för honom och föreningen. Södra Vi nådde fina framgångar under hans ledning för några år sedan, bland annat med serieseger 2018 i division 6 och därefter ett antal topplaceringar i femman. 

Efter att ha varit på vift i andra närliggande klubbar är han nu tillbaka i moderklubben, men det där vet ni säkert redan.  

Till skillnad från hans tidigare sejour här för några år sedan är förväntningarna på nådda topplaceringar i seriespelet inte på samma nivå. Det kan de heller inte vara. Södra Vi har kämpat i bottenskiktet av tabellen de två senaste åren. Nu gör de lite av ett omtag inför 2024.

– Självfallet vill man vinna varje match, men det är inte realistiskt i det här läget att vi ska vara med i toppen.

Kanske ännu mindre nu...

– Vi har tyvärr drabbats av en del skador den senaste tiden, säger Peter Magnusson och nämner i det här sammanhanget Adrian Mattiasson (bråck), Casper Sjöstedt (axel), Khaibar Shokran (tå) och Robin Hammar (fot).

– De tre förstnämnda är definitivt borta från seriepremiären. Hammar kan eventuellt fortfarande vara aktuell, men i detta nu kan han inte stödja på den skadade foten med belastning.

– Det är som det är och något som hör till. Nu får andra spelare chansen att kliva fram istället, säger Magnusson som den luttrade tränare han är.

undefined
Viktig brödraduo. Jesper Wessman och Jonas Karlsson är tillbaka i Södra Vi.

Trots avbräcken har Södra Vi ett intressant lag med en bra mix av ungdomar och äldre mer rutinerade spelare. På nyförvärvskontot hittar vi bland andra bröderna Jesper Wessman och Jonas Karlsson, som båda kommer fylla en viktig roll. De är tillbaka i föreningen efter att ha spelat i Ankarsrum. Just nu skadade Khaibar Shokran är en annan ny spelare som imponerat under försäsongen. En tåfraktur gör det dock omöjligt för honom att spela fotboll den närmaste tiden.

Sen har vi självklart det "tunga" gardet med Niklas Gunnarsson, Martin Brorsson, Robin Hammar, Adrian Mattiasson och Mikael Hammarqvist. Alla väldigt betydelsefulla på sitt sätt i laget.

Toyota Cup blev för övrigt en framgång för Södra Vi. De vann gruppen före kommande seriekollegan Tjust. Därför får slutspelsmatchen mot Holsby på onsdag bli ett genrep.

Resultat 2023

Placerade sig som åtta i division fem nordöstra med 20 poäng på 20 matcher.

Målsättning 2024

– Det är alltid svårt, men en mittenplacering är rimligt.

Försäsongen

– Det har varit blandat, men jag tycker att det har sett bra ut i många matcher. Sen får man vara medveten om att det tar tid att spela in ett nytt spelsätt.

Seriefavoriter

– IFK Tuna och IFK Västervik är stora favoriter. Hjorted/Totebo kan bli bra och sen kan säkert Djursdala blanda sig i däruppe.

Heta nyförvärv

– Khaibar Shokran har kommit in i det väldigt bra på försäsongen. Jesper Wessman och Jonas Karlsson blir också jätteviktiga för oss.

Stjärnskott

– Finns flera intressanta unga spelare, Casper Sjöstedt (skadad) är en sån. Han har sett bra ut.

Nyckelspelare

Niklas Gunnarsson, Martin Brorsson, Robin Hammar och Adrian Mattiasson

Seriepremiär

13/4: HM IS-Södra Vi, Hjältemon

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!