Pangstart för Storebro: "Det känns riktigt bra"

Seger med 5–1. På bortaplan. Ja, Storebro IF fick en perfekt start på årets division 5-säsong.

Anton Palmér, längst till vänster, var på målhumör i torsdagens seriepremiär mot Gunnebo.

Anton Palmér, längst till vänster, var på målhumör i torsdagens seriepremiär mot Gunnebo.

Foto: Arkiv

Fotboll2021-07-01 21:08

Det var en sprakande inledning på torsdagens premiär mellan Gunnebo och Storebro – med fyra mål på 25 minuter. Häng med här:

• 1) 0–1 Albin Magnusson.
• 5) 1–1 Armin Beganovic.
• 13) 1–2 Anton Palmér.
• 25) 1–3 Anton Palmér.

– Efter vårt tidiga ledningsmål blev det ganska hafsigt spel. Man kan väl säga att matchen stod och vägde i mitten av den första halvleken. Skillnaden var att vi var effektiva när chanserna dök upp, säger SIF-tränaren Andreas Edman.

I den andra halvleken gled bortalaget iväg till en säker premiärseger. Anton Palmér fullbordade sitt hattrick i den 67:e minuten – och bara några minuter senare kom även 1–5 genom Hans Jonsson.

– Totalt sett gjorde vi en bra match. Vi tog över spelet ju längre tiden gick och skapade många heta chanser. Det känns riktigt bra att vi inledde seriespelet på det här sättet, säger Andreas Edman.

Några extraplus...?

– Egentligen vill jag lyfta fram hela laget, men det är väl svårt att inte nämna Anton Palmér lite extra efter hans tre mål.

Hemmalagets ytterback Pontus Danesten var besviken efter premiären. 

– Det finns mer att hämta. Det rinner i väg lite mot slutet och vårt fokus blir mest att hålla siffrorna nere. Storebro får ut mycket på sina chanser samtidigt som vi får jobba mer för våra chanser. Jag tror vi släpper in tre eller fyra mål på omställning, säger han.

Storebro spelar ytterligare en match före uppehållet. På tisdag är det derby mot Hultsfreds FK hemma på Bruksvallen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!