Djursdala gick ut hårt och ökade

1–0 efter frispark direkt. 3–0 precis före halvtid. Det var som krävdes för att Djursdala skulle slå Storebro borta med 5–0. "En kanoninsats och viktiga poäng in", sa DSK-tränaren Michael Milton.

Simon Henriksson gjorde två av målen för Djursdala SK i segern med 5-0 mot Storebrol.

Simon Henriksson gjorde två av målen för Djursdala SK i segern med 5-0 mot Storebrol.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-06-20 21:58

Publiken hann knappt bänka sig på Bruksvallen innan det small. Djursdala fick en frispark där Imad Khankan gjorde 1–0. Isack Thuresson spädde sedan på med 2–0 och minuten före halvtid höll sig Simon Henriksson framme och gjorde 3–0.

– Vi fick en stor trygghet av det tidiga målet och kunde spela ut när Storebro inte kunde ligga så lågt. Utan det målet kunde det ha blivit en helt annan match, sa Milton.

Han fick se Djursdala avgöra i andra halvlek. Det dröjde till kvarten kvar innan Simon Henriksson gjorde 4–0. Dessutom spädde Rasmus Stahlin på med 5–0 i slutminuten.

– Vi är betydligt bättre och tar en riktigt skön seger. Det är stärkande för moralen i laget, sa Milton som lyfte fram hela laget för insatsen och gladdes över att laget tog tillvara på ett par fasta situationer.

Storebros tränare Peter Magnusson var desto mer besviken efter andra raka 5-0-förlusten.

– Vi får inte den starten vi vill ha. Djursdala är effektiva i första och gör det jobbigt för oss. Vi försökte komma tillbaka i andra, men lyckades inte skapa något nämnvärt. Det är bara att gratulera Djursdala till vinsten", sa Peter Magnusson som inte ville framhålla någon spelare i sitt lag.

Nästa vecka väntar ett tufft derby igen för Storebro borta mot IFK Tuna. Djursdala spelar en ny bottenkamp mot Ankarsrum borta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!