Peña: "Visste att det inte skulle bli fängelse"

Sergio Peña dömdes till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst för grovt rattfylleri och olovlig körning. Nu berättar Malmö FF-mittfältaren om den turbulenta tiden. –Jag visste att det inte skulle bli fängelse, så det var lugnt, säger han till Expressen.

Sergio Peña under rättegången. Arkivbild.

Sergio Peña under rättegången. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Fotboll2023-06-28 14:41

Det var sent på kvällen den 18 april som den peruanske landslagsmittfältaren åkte fast för grovt rattfylleri i centrala Malmö. Peña hade 1,3 promille alkohol i blodet.

I juni dömdes Peña till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst för grovt rattfylleri och olovlig körning.

Nu berättar 27-åringen om händelsen och säger att det har känts okej efter domen. Vidare menar Peña att det hela påverkade hans dotter som nåddes av hur peruanska medier blåste upp situationen.

– Jag visste att det inte skulle bli fängelse, så det var lugnt. De (medierna i Peru) slog fast att Sergio Peña ska in i fängelset. Men jag pratade med min familj, och de vet. Det är mer min dotter som ser det här i media, säger Sergio Peña till Expressen.

MFF stängde inte av mittfältaren. Klubben meddelade tidigare att man har "vidtagit disciplinära åtgärder" mot Peña utan att vilja avslöja vad det rör sig om. Spelarens försvarsadvokat Abraham Zeito har under rättsprocessen uppgett att det rör sig om en månads löneavdrag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!