Perssons tuffa kritik mot domarna

Varbergs tränare Joakim Persson anser att några domare inte är bra nog för att döma i allsvenskan. –Det är två–tre som stoppats in i allsvenskan alldeles för tidigt. Det är inte deras fel. De försöker att utvecklas och bli bättre men det tar för lång tid, säger han.

Domaren Adam Ladebäck och Varbergs tränare Joakim Persson hade olika syn på ett och annat på Friends arena.

Domaren Adam Ladebäck och Varbergs tränare Joakim Persson hade olika syn på ett och annat på Friends arena.

Foto: Anders Wiklund/TT

Fotboll2022-04-20 22:33

Persson, aldrig rädd för att sticka ut hakan, gick hårt åt Adam Ladebäck efter 0–1-förlusten mot AIK på Friends arena.

Han menar att Ladebäck tog felaktiga, matchavgörande beslut. Dels valet före pausen att döma straff för AIK efter duellen mellan Jon Birkfeldt och Nabil Bahoui och dels ett bortdömt kvitteringsmål för André Boman i andra halvlek.

Storklubbar ska inte gnälla

Straffsituationen blev omdiskuterad både under och efter matchen på Friends arena.

Persson ventilerade sina åsikter från kortlinjen och varnades av Ladebäck. På presskonferensen efteråt fick han frågor på temat att hans uttalanden i tv-intervjuerna "andades kritik mot domaren".

Perssons något kryptiska svar:

– Ring Kim (Bergstrand). Han tycker att det är jobbigt att träna Djurgården. Då skulle han testa att träna Varberg.

Det Persson menar är att storklubbarna inte ska gnälla, som Bergstrand på några domslut när Djurgården slog IFK Norrköping med 2–1 i helgen.

"Domarna gör sitt yttersta"

Det vanliga, enögda gnället i stridens hetta och när besvikelsen är som värst? Eller finns det substans i Perssons klagomål att storklubbarna får för många domslut med sig?

– Jag hoppas att det inte är så. Jag har inte sett straffen i dag och kan inte uttala mig om den. Domarna gör sitt absolut yttersta. Det enda jag kan säga är att det ska inte ska vara så att vi får med oss något, säger matchvinnaren, straffskytten Sebastian Larsson.

Samtidigt som Joakim Persson anser att Varberg fick för många domslut emot sig berömmer han AIK.

– Det finns väl inget lag i allsvenskan som är bättre på att spela på resultatet 1–0. De är otroligt duktiga på att använda sin erfarenhet och att kontrollera matchen. Vi mötte ett bra lag och det respekterar vi men jag hade hellre sett att Sebastian Larsson avgjort med ett skott från 25 meter, säger Persson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!