Peter om första tiden i nya klubben: "Annorlunda start"

För tre månader sedan presenterades Peter Magnusson som ny tränare i Gullringens GoIF. Vi checkade läget med honom hur den första tiden i nya klubben varit. "Det var en annorlunda start", säger Magnusson och syftar på corona-läget.

Peter Magnusson och Emil Eklund presenterades som nytt tränarpar i Gullringens GoIF i december.

Peter Magnusson och Emil Eklund presenterades som nytt tränarpar i Gullringens GoIF i december.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2021-02-21 13:05

 Efter flera framgångsrika säsonger som huvudtränare i Södra Vi IF var det dags för "Pecka" att ta sig an Gullringens GoIF – och en större uppgift. 

Tillsammans med Emil Eklund är det han som leder gulsvart säsongen 2021. Precis som förra året väntar spännande derbymatcher mot kommunkollegorna IFK Tuna och Vimmerby IF. 

– Det känns väldigt bra och inspirerande. Gruppen är precis som i Södra Vi homogen och sammansvetsad, säger Magnusson och berättar om den något märkliga första tiden i GGoIF:

– Restriktionerna gjorde att inget var som det brukar vara. Normalt sett träffar man hela spelargruppen och pratar med dem. Nu fick jag istället börja med att sitta i telefon varje kväll och ringa runt till spelarna i två veckor. 

Träningsmässigt har det också varit stor skillnad mot en normalsäsong. 

– Vi började träna i början av januari, men med individuella pass. Först för en månad sedan kunde vi träffas och köra gemensamt. Vi har till idag haft 27 träningspass, men bara en tredjedel av dem har vi kunnat träna tillsammans. 

Nu ligger träningsdosen på tre pass i veckan gemensamt på Arena Ceos – och ett enskilt. 

– Det är jätteskönt att det är mer ett normalläge nu. 

Vad har ni haft för fokus i träningen?

– Vi har försökt att vara tydliga med vad vi vill och presenterat de idéer vi har för truppen. Det är viktigt att alla drar åt samma håll för att vi ska kunna bli slagkraftiga. Som alltid är det lite nytt för spelarna när det kommer in nya röster och nya tränare. 

Hur har uppslutningen varit?

– I regel har det varit bra. Vi var 22 man i fredags och tränade på helplan. Det var nyttigt. 

Hur ligger ni till i fas?

– Det är nog likadant för de flesta lag. Det är klart man önskat att vi legat lite längre fram, men vi har av naturliga skäl bara kunnat ha nio gemensamma pass hittills. Vi skulle egentligen ha mött Tuna i fredags, men det är bara att gilla läget och avvakta tills vi får spela matcher. Det är bara att förberedda laget så bra det går så att vi är redo när vi väl får köra igång. 

Får vi på något se ett annat Gullringen i år?

– Nja, vi spelar fortfarande i samma tröjor, haha. Ni får se hur det blir...

Nyförvärven är sex till antalet i år: Arvid Karlsson, Robin Gustafsson, Petter Gustafsson, Daniel Johansson, Felix Stejdahl och Samuel Lindell. 

Det väntar spännande derbymatcher mot bland andra Vimmerby IF för Gullringen
Det väntar spännande derbymatcher mot bland andra Vimmerby IF för Gullringen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!