Phalén frälste HFK/Lojal

Seriespelet har gått knackigt för HFK/Lojal. Men cupen fortsätter att gå som en dans. I går blev de grönvita klara för semifinal efter 1-0 hemma mot Tranås/Torpa. - Vi spelar mer avslappnat i cupen, förklarade tränaren Ove Ingemarsson.

Tuff match. HFK/Lojal kämpade till sig avancemang till semifinalen i Hyundai Cup. Här når Julia Ingemarsson högst på en hörna.

Tuff match. HFK/Lojal kämpade till sig avancemang till semifinalen i Hyundai Cup. Här når Julia Ingemarsson högst på en hörna.

Foto:

Fotboll2013-08-08 06:29


Avgörandet kom nästan direkt. I nionde minuten skulle Caroline Phalén dra iväg ett inlägg. Det blev ett skott - och betydde 1-0 för HFK/Lojal i gårdagens kvartsfinal i Hyundai Cup.
Kort senare var Phalén nära att göra ett drömmål. Julia Ingemarsson klackade fram bollen till Sandra Nilsson som hittade Phalén på bortre, men nicken räddades av bortakeepern.

Säker defensiv
Det var HFK/Lojal som skapade klart flest och hetast målchanser, även om Tranås/Torpa inte alls var oävna i spelet på plan. Bortalaget, till vardags bottenlag i norra division två, hade mest boll, men saknade spetsen framåt.
Mycket på grund av HFK/Lojals ursäkra backlinje. Johanna Karlsson, Evelina Gustavsson och Marica Lindblad gjorde det mesta rätt och vann nästan samtliga närkamper.
- Vi gick över till trebackslinje inför matchen mot Madesjö i cupen och jag tror inte att vi har förlorat en match sedan dess. Att vi har dem där bak gör att vi vågar spela med fem på mittfältet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!