Piken: "Tionde säsongen i rad som de vill gå upp"

En gång i tiden var de lagkamrater. Nu är de istället rivaler, som tränare för Hultsfreds FK respektive Gullringens GoIF. Sporten ställde fyra frågor till tränarna Sebasthian Svensson och Ola Lindblom inför fredagens derby på Knektavallen.

Sebasthian Svensson och Ola Lindblom känner varandra väl. På fredag möts deras lag i ett hett derby.

Sebasthian Svensson och Ola Lindblom känner varandra väl. På fredag möts deras lag i ett hett derby.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-05-04 17:00

SEBASTHIAN SVENSSON, Hultsfreds FK:

Var står ditt lag just nu?

– Efter två inledande förluster, så var det jätteskönt att vinna (4–1 mot Assyriska) senast. Det var framför allt en lättnad, speciellt med tanke på hur vi gjorde det. Det var en väldigt bra insats av oss. Det viktigaste är ändå att det blev seger. Nu gäller det att komma in i derbyt med samma energi som vi hade då. Det blir en nyckelfaktor.

Vilka är favoriter på fredag och varför?

– Pressen ligger givetvis på Gullringen, om de nu ska ta steget upp som de säger. Det är väl tionde säsongen i rad som de har målsättningen att gå upp. Sen vill vi självklart gå för en seger, konstigt vore väl annars. Men pressen är på Gullringen.

Vad skulle en derbyseger betyda för er?

– Förhoppningsvis lite mer andrum och bättre självförtroende, så klart. Sen tror jag inte spelarna ser det som ett så jättehett derby, eftersom många av dem inte har mött Gullringen tidigare. Jag har däremot mött dem både med Vimmerby och Hultsfred.

Vad behöver ni göra för att lyckas?

– Vi måste vara väldigt noggranna i allt vi gör och se till att vinna mittfältskampen, först och främst. Vi får kanske acceptera att Gullringen kommer att ha mer boll än oss, men det handlar om vad man gör med bollen. 

undefined
Sebasthian Svensson, tränare för Hultsfreds FK.

OLA LINDBLOM, Gullringens GoIF:

Var står ditt lag just nu?

– Vi vann premiären (2–1 mot Malmbäck) och känslan är bra. Vi är nöjda med matchen när vi sammanfattat den. Det är skönt att få premiären avklarad.

Vilka är favoriter på fredag och varför?

– Jag måste säga att vi är favoriter. Vi gjorde en bra match mot HFK på försäsongen och de är nykomlingar i serien. Jag tycker att vi ska vara favoriter mot varje lag vi möte.

Vad skulle en derbyseger betyda för er?

– Att det är derby betyder inte så mycket mer än vanligt, även om det alltid är trevligt att slå Hultsfred. Vi vill få en bra start på säsongen och går alltid för tre poäng.

Vad behöver ni göra för att lyckas?

– Fortsätta våga spela vårt spel. Vi släpper ett klassiskt skitmål senast men reser oss, vilket är en styrka i sig. Vi ska bara fortsätta med den inställingen som finns i laget.

undefined
Ola Lindblom, tränare för Gullringens GoIF.

Fotnot: Sporten är på plats på Knektavallen på fredag och liverapporterar från derbyt, med start klockan 19:00!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!