Duell om seriesegern – mycket på spel mellan forna lagkamraterna

En prestigefull duell mellan två forna lagkamrater. Jimmy Svenssons Hjorted/Totebo mot Jonathan Fält Öhrs IFK Västervik. Med fem omgångar kvar är det bara målskillnad som skiljer lagen i striden om seriesegern. Frågan är hur det slutar? "Jag tror inte att något av lagen kommer att gå rent resten av matcherna. Åt vilket håll det lutar är svårare att sia om", säger Jimmy Svensson.

Jonathan Fält Öhrs IFK Västervik går en rafflande duell mot Jimmy Svenssons Hjorted/Totebo om seriesegern i femman.

Jonathan Fält Öhrs IFK Västervik går en rafflande duell mot Jimmy Svenssons Hjorted/Totebo om seriesegern i femman.

Foto: Arkiv

Fotboll2024-09-05 09:00

Den nordöstra fotbollsfemman har utvecklat sig till ett tvåhästarsrace. När upploppet återstår är konkurrenterna sida vid sida. IFK Västervik har greppet med åtta plusmål bättre än Hjorted/Totebo.

Sporten tog ett snack med Jimmy Svensson och Jonathan Fält Öhr. De har spelat många säsonger tillsammans i såväl Västerviks FF som Vimmerby IF. Nu står de på varsin planhalva och är egentligen bara överens om en sak.

Det kommer att krävas ett målfoto för att få fram en vinnare.

undefined
Jimmy Svensson spelade ett par säsonger i Vimmerby IF.

– Ja, det är verkligen jättespännande. Båda lagen har ett par tuffa matcher kvar. Även om man möter ett lag på den undre halvan så har de mycket att spela för i bottenstriden. För vår del väntar ett HM IS till helgen. De har en stark säsong bakom sig och behöver vinna för att haka på i toppstriden. Min känsla är att varken vi eller IFK Västervik kommer att klara att gå rent resten av serien. Däremot är det svårare att säga vilket lag som har fördel, säger Jimmy Svensson.

I nuläget har IFK Västervik allt i sina egna händer, men Jonathan Fält Öhr är inte sen med att lägga över favoritskapet på Hjorted/Totebo.

– Känslan är ändå att vi har ett tuffare spelschema kvar med fler lag som har mycket att spela för. Dessutom är ju Hjorted/Totebo fortfarande obesegrade och slog oss på bortaplan, säger han.

Är du överraskad att det är Hjorted/Totebo som utmanar er?

– Nej, absolut inte. Jimmy har försökt framställa det i media som att de har ett sämre lag. Om jag ska vara ärlig skulle jag säga att de har det bästa laget i serien. Inför säsongen fick de in ett gäng unga och hungriga spelare från Västerviks FF. Vi i IFK Västervik fick hålla till godo med de äldre och avdankade som mig, säger Fält Öhr med glimten i ögat.

undefined
Jonathan Fält Öhr i Vimmerby IF:s dress.

Jimmy Svensson kontrar med att laget hade som målsättning inför säsongen att nå en kvalplats och han ser det som en ren bonus att H/T är med och gör upp om seriesegern.

– Hade någon sagt inför säsongen att vi skulle vara obesegrat efter 17 omgångar hade jag haft svårt att tro på det. Att prestera på den nivån som nykomlingar är otroligt bra och svårt. Särskilt med tanke på att vi fick in så pass många nya spelare i truppen. Jag var inställd på att de skulle behöva tid på sig att anpassa sig till vårt spelsystem. I början vann vi många matcher på att vi har så många duktiga spelare individuellt. Nu så vinner vi mer på lagets styrka när alla hittat sin roll i systemet.

I höstas fick Hjorted/Totebo avsluta säsongen med seger i en rafflande kvalmatch mot ärkerivalen Ankarsrum. Om nästan prick en månad kan det mycket väl blir en direkt avgörande match om seriesegern.

I den sista omgången möts lagen och Hjorted/Totebo har fördel av hemmaplan.

– Att slå ut just Ankarsrum i kvalet var väldigt stort för föreningen. Skulle det bli en avgörande match mot IFK hade den nog betytt ännu mer för mig personligen, säger Svensson och syftar på prestigekampen mot tidigare lagkamrater som Jonathan Fält Öhr.

Konkurrenten ser fram mot ett sådant scenario med skräckblandad förtjusning.

– Det hade varit väldigt stort för mig att få slå Jimmy i en sådan avgörande match. Samtidigt lär det bli en match med mycket folk på plats och det gäller att spelarna har huvudet på rätt plats då.

Spelprogram

IFK Västervik 43 poäng +43

7/9: IFK Tuna (B)

14/9: Ariel (H)

22/9: Hultsfred (B)

28/9: HM IS (H)

6/10: Hjorted/Totebo (B)

Hjorted/Totebo 43 poäng +35

8/9: HM IS (B)

15/9: Stjärnan (H)

21/9: Fågelfors (H)

29/9: Djursdala (B)

6/10: IFK Västervik (H)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!