Piteå föll i Janogys comeback

Landslagsstjärnan Madelen Janogy är tillbaka på fotbollsplanen och tillbaka i Piteå. I 0–2-förlusten mot Eskilstuna gjorde hon sin comeback efter fem månaders frånvaro. –Det känns otroligt kul att vara tillbaka, sade Janogy efter matchen.

Madelen Janogy är tillbaka på fotbollsplanen och tillbaka i Piteå. Arkivbild.

Fotboll2020-08-16 17:35

Den 5 augusti blev det klart att Madelen Janogy, som lämnade storklubben Wolfsburg på grund av psykisk ohälsa och sömnproblem, gör comeback och återvänder till Piteå där hon spelade i tre säsonger innan hon lämnade för Wolfsburg.

I bortamötet med Eskilstuna fanns Janogy med i Piteås matchtrupp för första gången. Men hon fick vänta till mitten av den andra halvleken innan hon fick känna på matchpuls igen.

Det var hemmalaget Eskilstuna som tog ledningen i den 22:a minuten. Efter ett missförstånd mellan Piteåförsvaret och målvakten kunde Felicia Rogic rulla in 1–0.

Kullashi utökade

I den 66:e minuten utökade Eskilstuna sin ledning. Loreta Kullashi nickade bollen mot mål, men den gick in via Sejde Abrahamssons tå till 2–0.

– Jag är jättestolt över tjejerna, vi jobbade jättehårt. Vi visst att det skulle bli en tuff match och vi gjorde det vi skulle, sade Kullashi till SVT.

Kort därefter var det dags för Madelen Janogy att göra entré. I den 74:e minuten klev hon åter in i spel efter fem månaders uppehåll.

"Beror på hur jag mår"

Men landslagsstjärnan kunde inte hjälpa sitt Piteå till poäng och matchen slutade 2–0.

– Det känns bra, jättekul att vara tillbaka. Sedan är det tungt att åka på en förlust. Jag ville in tidigare, det känns otroligt kul att vara tillbaka, sade Madelen Janogy i SVT:s sändning där hon också berättade att hon får se hur mycket hon kommer att spela och träna

– Det beror på hur jag mår, hur jag känner och hur jag sovit. Känns det bra kommer jag att köra, men jag kommer att känna efter, säger Janogy.

Kristianstad förlängde segersviten

I matchen mellan Örebro och Kristianstad var det gästande Kristianstad som tog med sig alla tre poäng hem.

Man vann med 2–1 efter mål av Jutta Rantala och Svava Gudmundsdottir.