Piteå nollades – missade livsviktiga poäng

En seger krävdes för att Piteå skulle fixa en plats i damallsvenskan nästa år. I stället föll man med 0–3 hemma mot Rosengård och lever nu farligt.

Sanne Troelsgaard bröt sin måltorka när Rosengård besegrade Piteå. Arkivbild.

Fotboll2020-11-08 16:00

Rosengård hade inte jättemycket att spela för denna match. SM-guldet var redan kört och hade firats av Göteborg kvällen före och Malmölagets Champions League-plats var klar. Men i bortamötet med Piteå var man det klart bästa laget och tog med sig alla tre poäng hem till Skåne.

Efter en mållös första halvlek tog gästerna ledningen i den 49:e minuten.

Fiona Brown fick tag på bollen en bit utanför straffområdet och provade skott. Bollen gick till en retur som Anna Anvegård fick tag på och skickade in i mål till 1–0.

I den 65:e minuten bröt sedan danska Sanne Troelsgaard sin långa måltorka. Efter att ha tagit sig förbi fyra Piteåspelare satte hon sitt första mål sedan den 15 juli.

I den 83:e minuten satte Johanna Rytting Kaneryd spiken i kistan när hon skickligt plockade ner bollen strax utanför straffområdet och skickade in slutresultatet 3–0.

En tung förlust för Piteå. När Umeå senare på söndagen spelade oavgjort mot Djurgården hamnade Piteå i ett knivigt läge. Inför sista omgången, där man möter tuffa Kif Örebro, har Piteå bara två poäng ner till nedflyttningsplats.