Piteå ny serieledare: "Det är jävligt skönt"

Hammarby var en stolpträff på tilläggstid från att få med sig en poäng hem från Piteå. Men hemmalaget vann med 2–1 och toppar nu damallsvenskan. –Det är jävligt skönt, säger Piteås Olivia Holm i Viaplay.

Piteå besegrade Hammarby med 2–1 och är ny serieledare i damallsvenskan. Arkivbild.

Fotboll2023-05-14 16:58

Det matchavgörande målet gjorde Anam Imo bara några minuter in på den andra halvleken. En rörig situation i "Bajen"-försvaret gav till slut Imo fritt fram att skicka in 2–1 i öppen bur.

– Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff match, men vi hade förberett oss väl och hur vi skulle straffa dem – och det gör vi. Vi är trygga i vårt försvarsspel också och släpper inte till några jättefarliga lägen, säger Holm och fortsätter:

– Just nu har vi ett riktigt bra flow, det är svårt att slå oss just nu.

Ellen Löfqvist inledde målskyttet när hon gjorde 1–0 för Piteå efter 18 minuters spel, innan Sara Kanutte kvitterade för Hammarby kvarten före halvtid.

På tilläggstid, i 94:e minuten, var sedan Jonna Andersson en stolpträff från att kvittera för "Bajen".

– Det är självklart en enorm besvikelse att åka härifrån med noll poäng. Det känns som att Piteå vill det här lite mer och det är det som gör mig allra mest besviken, att vi inte riktigt kommer upp i nivå, säger Hammarbys Alice Carlsson.

Piteå toppar damallsvenskan med 20 poäng efter åtta spelade omgångar, två poäng och två placeringar före Hammarby.