Piteå vann viktiga bottenmötet mot Djurgården

Efter tre raka förluster är Piteå återigen ett vinnande lag i damallsvenskan i fotboll. Hemma mot Djurgården gjorde Cecilia Edlund 1–0-matchens enda mål när norrbottningarna säkrade tre viktiga poäng. I toppen tog Häcken en nödvändig trepoängare genom 3–0 mot Kif Örebro.

Piteås Cecilia Edlund. Arkivbild.

Fotboll2021-05-30 19:29

För Djurgården fortsätter kräftgången. Förlusten borta mot Piteå var lagets sjätte raka och stockholmarna återfinns näst sist i tabellen med bara tre poäng efter sju spelade matcher.

Tränaren Pierre Fondin förstår att det skapar frågetecken kring hans fortsättning i laget.

– Det handlar alltid om att göra resultat på den här nivån. Gör man så dåliga resultat som oss så är aldrig något säkert. Men än så länge har jag haft väldigt bra uppbackning från dem över mig, säger Fondin till Aftonbladet.

Matchen mot Piteå var "en tuff dag på jobbet", säger han. Inte förrän Cecilia Edlund satte 1–0 för hemmalaget började Dif-spelarna få fart under fötterna.

– Vi ger det inte riktigt chansen. Vi är för dåliga första timmen egentligen. Hela vägen fram till deras 1–0-mål. Efter det börjar vi spela fotboll. Men då har vi inte tillräckligt med kvalitet och noggrannhet, säger Fondin.

Piteå lyfte genom segern till nionde plats med totalt sex poäng.

Betydligt högre upp i tabellen tog Häcken en viktig seger för att inte släppa iväg serieledande Rosengård för långt. Göteborgslaget vann borta mot Kif Örebro med klara 3–0 – Lotta Ökvist, Stina Blackstenius och Diljá Zomers gjorde målen – och är fortsatt tvåa i tabellen, fem poäng bakom Rosengård.

I mittenmötet mellan Eskilstuna och Vittsjö blev det delad poäng, 1–1. Felicia Rogic gav hemmalaget ledningen den 34:e minuten men Emily Gielnik kvitterade bara två minuter senare.

Vittsjö är sjua med nio poäng, Eskilstuna är två poäng bakom på åttonde plats.