PL allt längre bort för Janssons Brentford

Brentford hade länge en Premier League-plats i ett järngrepp. Men nu ser Pontus Janssons säsong i stället ut att kunna sluta i stor besvikelse.

Brentfords svenske landslagsback Pontus Jansson ser ut att kunna gå miste om en plats i Premier League nästa säsong. Arkivbild.

Fotboll2020-07-26 22:30

Det blir allt svårare att nå Premier League för Pontus Janssons Brentford.

Den svenske landslagsbacken spelade 90 minuter när det på söndagskvällen blev förlust med 0–1 i den första semifinalen mot Swansea i kvalet till den engelska högstaligan i fotboll.

Matchens enda mål gjordes i den 82:a minuten efter en fullträff av ghananen André Ayew, som tidigare i den andra halvleken hade missat en straff för sitt Swansea.

Nu är seger det enda som gäller för Brentford när returen spelas på onsdag – annars är säsongen över och ett rejält antiklimax ett faktum.

Brentford hade nio raka segrar i The Championship och behövde bara en trepoängare ytterligare i någon av de två sista omgångarna i den engelska andraligan för att ta en direktplats till Premier League.

I stället blev det två raka förluster mot Stoke och Barnsley och följaktligen kvalspel för klubben.

I den andra semifinalen möts Cardiff och Fulham med start på måndag. Vinnarna möts i en direktavgörande match om en plats i Premier League nästa säsong.