PL-jumbons mörker – utslaget av League Two-klubb

Sist i Premier League – och nu utslaget ur FA-cupens åttondelsfinal av League Two-klubben Grimsby Town. Läget är nattsvart för Southampton efter 1–2 på hemmaplan.

League Two-klubben Grimsby Town slog ut Premier League-klubben Southampton ur FA-cupen.

Fotboll2023-03-01 22:18

Säsongen 2022–2023 är nog en säsong Southampton bara vill spela klart så fort som möjligt för att sedan glömma den.

På onsdagen kom nästa käftsmäll för "Saints" då de förlorade hemma mot Grimsby Town, 16:e i League Two (engelska fjärdedivisionen), med 1–2.

– Jag är bara glad för spelarnas skull. Vi kom hit, hoppades på ett mirakel och att nu vara i kvartsfinal är otroligt. Det är en fantastisk dag, vi har skrivit historia, säger Grimsbys tränare Paul Hurst enligt BBC.

Dubbla straffar

Gavan Holohan gjorde 1–0 för gästande Grimsby från straffpunkten på tilläggstid i första halvlek.

Samme Holohan fick sedan en ny chans från elva meter fem minuter in på andra halvlek. Southamptons målvakt Alex McCarthy gick förvisso åt rätt håll den här gången, men det var 2–0 Grimsby på resultattavlan.

"Saints" Duje Caleta-Car, som orsakade den andra straffen, fick revansch på sig själv när han kvarten senare skickade in reduceringen 1–2 på volley, fullkomligt sopren i straffområdet på en hörna.

Ytterligare 15 minuter trodde Theo Walcott att han hade kvitterat – men målet dömdes bort för offside.

2–1 till Grimsby alltså och mardrömssäsongen fortsätter för Premier League-jumbon Southampton.

Tottenham utslaget

FA-cupkvällen blev inte heller någon rolig kväll för Dejan Kulusevski och Tottenham. Svensken blev inbytt med dryga kvarten kvar att spela i bortamötet med Championship-klubben Sheffield United och bara minuter senare gjorde Iliman Ndiaye 1–0 för hemmalaget, matchens enda mål.

Med andra ord blev det tre tydliga cupskrällar i FA-cupens åttondelsfinaler. Utöver Southamptons och Tottenhams förluster åkte även Leicester ut efter nederlag med 1–2 mot Blackburn under tisdagen.

United vände och vann

Manchester Uniteds nye tränare inför säsongen, Erik ten Hag, såg till att klubben blev ligacupmästare den gångna helgen och nu är laget även vidare till kvartsfinal i FA-cupen efter 3–1 hemma mot West Ham.

United låg under med 0–1 med knappa kvarten kvar av ordinarie tid, men ett självmål, en Alejandro Garnacho-strut och en Fred-fullträff såg till att ten Hags mannar vände underläge till både seger och avancemang.

Victor Nilsson Lindelöf startade matchen för ligatrean United men blev utbytt strax efter West Hams ledningsmål. Anthony Elanga blev däremot kvar på bänken hela matchen.