Planen för det nya konstgräset: "Det är målsättningen"

Arena Ceos i Vimmerby ska få ett nytt konstgräs. Men det blir först efter den stora ungdomsturneringen Bullerby Cup, om den nu spelas. "Vi vill inte riskera att ha en massa arbetsmaskiner där under turneringen", säger Jonas Johansson på Gatukontoret i Vimmerby kommun.

Jonas Johansson om konstgräsbytet: "Vi är på väg in i en upphandlingsfas".

Jonas Johansson om konstgräsbytet: "Vi är på väg in i en upphandlingsfas".

Foto: Jimmy Karlsson/Montage

Fotboll2021-04-17 13:00

2,8 miljoner kronor har avsatts för att byta ut konstgräsmattan på Arena Ceos i Vimmerby. Men det är fortfarande inte helt bestämt när arbetet kan komma att inledas. Jonas Johansson, som jobbar på Gatukontoret i Vimmerby kommun, håller i upphandlingen och berättar nu om läget:

– Vi är på väg in i en upphandlingsfas. Det innebär att man ska ta fram sina krav och önskemål och sen ska det ut för konkurrenssättning. Det ska gå sin byråkratiska gång, säger han. 

Där ska man även bestämma leverantör och tidsplan för arbetet. 

– Vår målsättning är att kunna genomföra det efter Bullerby Cup. Vi vill inte riskera att ha en massa arbetsmaskiner där under turneringen och vad vi förstått så ska turneringen spelas i sommar, säger Jonas Johansson och fortsätter:

– Skulle det förändras så vi ta en dialog om det. Men just nu räknar vi med att Bullerby Cup blir av och då är det smidigast att byta konstgräset efter det. 

I nuläget vet man heller inte hur lång tid själva arbetet kommer att ta. Anton Palmér, som är fritidssamordnare på Vimmerby kommun, har tidigare sagt till Sporten att bytet tar ungefär två veckor att genomföra.

– Det hänger på leverantören. Det är för tidigt att säga nu, utan det kommer vi veta fram mot sommaren. Men just idag vet vi inte det, avslutar Jonas Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!