Platt fall för Gullringen mot Värnamo

Han brukar vara säkerheten själv. Men målvakten Marcin Muszka får ta på sig en stor del av 0-4-förlusten hemma mot Värnamo Södra. - Det är sånt som händer, säger tränaren Hasse Karlsson.

Deppigt. Marcin Muszka och Gullringens GoIF hade en mycket jobbig match mot ett piggt Värnamo Södra.

Deppigt. Marcin Muszka och Gullringens GoIF hade en mycket jobbig match mot ett piggt Värnamo Södra.

Foto:

Fotboll2014-05-26 06:13


Mot Aneby förra helgen låg Gullringen under med 0-2 efter 16 minuter. Precis samma sak upprepade sig mot Värnamo Södra. Mycket tack vare hemmamålvakten Marcin Muszka som bjöd på två mål i inledningen.
Först kom han helt snett på ett inlägg som duktige Oscar Folkesson kunde nicka in i öppet mål. Sedan missbedömde han en rensing och Anders Luu rullade in 0-2 i det överblivna målet.
- De två första målen är riktigt dåliga och det blir svårt med 0-2 mot ett så pass bra lag. Det blev matchavgörande, tyckte Karlsson.

"För mycket en och en"
Det var förstås sämsta tänkbara start för Gullringen, som testade ett defensivt 4-2-3-1-system. Hemmalaget kom inte rätt till någonting och såg uppgivet ut redan efter en kvart.
Individerna kämpade så gott de kunde, men enheten fungerade inte. Det var inte konstigt alls. Om man ser till startelvan så var det bara Marcin Muszka och Axel Svensson som spelade i Gullringen ifjol. Sju av de nio övriga har hämtats från lägre divisioner - och engelsmännen Nathan Hands och Aaron Daniels har fortfarande mycket att bevisa.
- Det blev för mycket en och en , men jag tycker att grabbarna kämpar väldigt bra. Det är ett stort steg från division fem-sex till division tre och de får ta ett för stort ansvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!