Platt fall trots flygande start

Vimmerby IF fick en flygande start i gårdagens match mot Värmdö i fotbollstvåan. Trots det slutade det med platt fall. VIF föll igenom totalt i den andra halvleken och tappade då säkra 1-0 till 1-2. - Det här är det absolut sämsta laget vi har mött i år. Tyvärr är ju vi ännu sämre, sa en besviken hemmatränare, Johan "JC" Carlsson.

Fotboll2015-08-10 06:44


Efter den första halvleken mellan Vimmerby IF och Värmdö IF fanns det absolut inget som talade för något annat än en stabil hemmaseger. VIF-ledning med 1-0, bud på fler mål och en defensiv som helt manövrerade ut gästerna.
Vimmerbys ledningsmål gjordes efter en kvarts spel av Simon Alexandersson, som ryckte loss efter att ha fått en precis djupledspassning av Jonatan Fält Öhr. Fri med Lukas Hägglund i Värmdös mål gjorde han inget misstag.
Dessförinnan hade både Haris Dreco och Rickard Thuresson haft varsin fin chans och strax därefter fick Simon Alexandersson ytterligare ett friläge, men Värmdö-keepern stod den gången för en vass fotparad. Halvleken avslutades med att Magnus Eriksson lossade stora kanonen från 25 meter, men bollen smet precis utanför krysset.

Slutade spela
Gästerna då? Ja, de skapade absolut ingenting i den första halvleken. I halvtid gjorde man därför ett byte samt några taktiska förändringar. Dessa, tillsammans med att Vimmerby helt slutade spela, förändrade matchbilden totalt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!