Poängfixaren Olsson: "Vi krigar för varandra"

En tung hemmaförlust och nollat i premiären mot Mjällby. Borta mot det regerande mästarlaget Malmö FF spräckte dock Simon Olsson målnollan för Elfsborg och ordnade 1–1. –Vi krigar för varandra, säger Olsson.

Elfsborgsspelarna jublar efter att Simon Olsson kvitterat till 1–1 borta mot Malmö FF.

Fotboll2022-04-11 22:23

Elfsborg saknade effektiviteten i premiären förra helgen och blev straffat av Mjällby, som vann med 2–0 på Borås arena.

– Mjällby vann ju hemma mot Djurgården också (i söndags) och är ett bra lag. Vi fick inte in chanserna i första halvlek mot Mjällby. Men den matchen är förbi nu, säger mittfältaren Simon Olsson.

I den andra omgången spräcktes dock den allsvenska målnollan 2022 och det var Olsson som hittade rätt borta mot Malmö på en kontring. En rensning från MFF-försvararen Eric Larsson landade hos Rasmus Alm, som kunde servera Olsson fritt läge fram till kvitteringen.

– Det var enkelt. Det är passningen från Rasmus Alm som gör allt. Det är bara att göra mål där, nästan öppet mål där, säger 24-åringen.

MFF tog ledningen i den 39:e minuten när Veljko Birmancevic klackade in 1–0 bakom Elfsborgsmålvakten Tim Rönning. Innan dess hade Elfsborg prickat stolpen på frispark genom Jacob Ondrejka och kort därefter fick MFF-målvakten Johan Dahlin sträcka ut rejält på ett distansskott från Oliver Zandén.

– Jag tycker inte att Malmö har allt för många målchanser. De trycker inte ner oss hela matchen utan bara vissa perioder och vissa perioder spelar vi bra, säger Elfsborgsanfallaren Per Frick.