Polisen utreder derbyt som våldsamt upplopp

Skandalscenerna i Stockholmsderbyt utreds av polisen under rubriken våldsamt upplopp. –Vi kommer att gå igenom den kameraövervakning som finns, säger polisens presstalesperson Rebecca Landberg.

Kravallutrustad polis ser till att AIK-supportrar inte tar sig in på planen.

Kravallutrustad polis ser till att AIK-supportrar inte tar sig in på planen.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2023-05-28 19:37

Fotbollsderbyt mellan Djurgården och AIK, på Tele2 arena, bröts under en timme efter att AIK-supportrar kastat bangers och försökt ta sig in på planen.

Polisen har inlett en förundersökning om våldsamt upplopp.

– Det kommer att hanteras utredningsvägen och vi kommer att gå igenom den kameraövervakning som finns. Vi har ingen gripen i nuläget, men det är något som kan ändras under utredningens gång, säger Rebecca Landberg.

En ordningsvakt skadades i händelsen, men inte allvarligt.

– Personen fick hjälp av den sjukvårdspersonal som fanns på plats och fortsatte sedan jobba, säger Landberg.

Matchdelegaten Per Kjellin om att en ordningsvakt skadats:

– Det är ju tragiskt, det får inte hända. Man kan tro att folk ska gå hit för att se på fotboll och inte slåss med ordningsvakter, säger han.

Efter en timme togs beslutet att spela klart matchens sista minuter. Kjellin säger att matchen återupptogs eftersom det var så lite tid kvar.

TT: Matchen hade avbrutits om det var längre tid kvar?

– Förmodligen, men det är domaren som tar beslutet, jag fattar inga sådana beslut, jag bara sammanfattar vad folk tycker och tänker och så. Men i det här fallet var alla helt eniga om att försöka spela klart de få minuter som var kvar.

Djurgården vann med 1–0.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!