Populära turneringen ställs in: "Naturligtvis tråkigt"

Ingen publikfest och ingen futsal i början av nästa år. Södra Vi IF har beslutat att ställa in kommunmästerskapet. "Det är inte så roligt att spela en turnering utan publik", säger SVIF:s Mats Krantz.

Kommunmästerskapet i futsal ställs in.

Kommunmästerskapet i futsal ställs in.

Foto: Arkivbild

Fotboll2020-12-09 18:56

Sporten har tidigare rapporterat om att det rådde stor osäkerhet inför kommunmästerskapet i början av 2021, på grund av coronapandemin. 

På onsdagkvällen meddelade arrangörsföreningen Södra Vi IF att turneringen, som skulle spelats den 9 januari i Vimmerby idrottshall, ställs in. 

– Vi har följt händelseutvecklingen de senaste veckorna och det är naturligtvis tråkigt att behöva meddela att turneringen ställs in. Utifrån de omständigheter som råder är det ändå ett logiskt beslut. Vi vill inte ta några risker och när det är en sådan stor turnering med många lag och mycket publik blir det svårt. Vi tar hänsyn till rådande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Våra deltagares och allmänhetens trygghet är prio ett så det var ett enkelt beslut att fatta. Det är allas ansvar att hindra spridningen av sjukdomen covid-19, säger SVIF:s Mats Krantz i ett pressmeddelande. 

KM-turneringen lockar vanligtvis storpublik och har spelats sedan 1982. Men år 2021 blir det alltså inget mästerskap.

– Med tanke på den nuvarande situationen kan vi inte ta in någon publik i idrottshallen. Det är inte så roligt att spela en turnering utan publik då KM förknippas med en folkfest. Restriktionerna kommer pågå en längre tid och det går inte att flytta fram turneringen till ett senare datum, säger Mats Krantz i pressmeddelandet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!