Profilens besked: "Inte ett dugg oroliga"

Ni kanske kommer ihåg hur det var? När det såg som allra mörkast ut klev Ankarsrumsprofilen Jonas Östman fram och räddade herrlaget i AIS. Nu närmar sig säsongen med stormsteg och det är fortsatt optimistiskt i föreningen. "Vi tror på det", säger Östman.

Jonas Östman och Jesper Skälhamar såg till att Ankarsrums IS kommer till spel 2024.

Jonas Östman och Jesper Skälhamar såg till att Ankarsrums IS kommer till spel 2024.

Foto: Arkiv

Fotboll2024-02-14 12:04

Vi börjar med en kort summering. Efter en stor spelarflykt bedömde nyrekryterade AIS-tränaren Oscar Ingström tillsammans med sportgruppen att det inte fanns underlag till att bedriva en A-lagsverksamhet.

Det tände en gnista i Jonas Östman, som ringde upp lagkaptenen Jesper Skälhammar och duon bestämde sig för att rädda det sjunkande skeppet.

Det här var i mitten av december. Nu har AIS anmält sig till spel i både division 6 och Toyota Cup.

Hur har det gått sedan vi senast talades vid?

– Bra, vi har kört på med träningar. Det är väl mellan 10 och 17 spelare på träningarna. Några är inte igång än, bland annat jag själv, men det kommer. Vi tror fortsatt på det, säger Jonas Östman.

I december sa du att runt 15 spelare gett klartecken för spel, hur ser det ut på spelarfronten nu?

– Vi har inte suttit ned och följt upp det på det viset, men det ser lite bättre ut, berättar Östman och fortsätter:

– Det har varit lite nya ansikten på träningarna som inte tillhör Ankarsrum som vill spela här, men de tillhör andra klubbar och det måste godkännas. Men det får spelarna rodda i själva, det är ju lite känsligt.

undefined
Jonas Östman har ett stort engagemang i Ankarsrums IS.

Tränaren Oscar Ingström, som inte såg ut att få påbörja sitt uppdrag till en början, kommer leda laget 2024.

– Han kör på och det blir ingen förändring där. Han måste få chansen, och av det jag både hört och sett verkar det som att det kan bli bra.

Hur har reaktionerna i samhället och föreningen varit efter att ni valde att rädda herrverksamheten?

– Positiva såklart. Det var många som tänkte: "Vad är det som händer? Klart det ska finnas ett lag i Ankarsrum". Nu måste vi hitta tillbaka till Ankarsrums-prägeln och föreningsverksamheten vi vill ha. Det började bli oroligt för flera år sedan med en tränare som hoppade av och en styrelse som varit för få för att kunna arbeta fullt ut. Vi vill få en stabilitet igen. En fungerande förening blir ett fungerande fotbollslag.

Tror du att ni klarar att genomföra säsongen, och hur ser du på framtiden?

– Ja, det är jag inte ett dugg orolig för. Vi är på god väg, men vissa saker måste till. Vi måste få in lite fler spelare. På sikt vill vi också gärna ha ett A- och B-lag. Det är så det ska vara i Ankarsrum. Vi har ungdomslag och de måste ha något att se fram emot, det kan vara ett för stort steg att gå direkt från ungdomslaget till A-laget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!