Positiva tongångar trots femte raka torsken: "Lär oss hela tiden"

Flera förluster i ryggen, och möte med topplaget Fågelfors. Hultsfreds FK förlorade ganska väntat, med 5–2 på bortaplan. Trots detta var tränaren Anders Larsson nöjd med insatsen från sitt unga lag. "Det är nog den bästa matchen vi gjort", säger han.

Yassin Jalil Kader gjorde HFK:s mål.

Yassin Jalil Kader gjorde HFK:s mål.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-05-25 18:16

Femte raka förlusten. Då kan man tro att humöret skulle vara på botten i HFK-lägret. 

Men tränaren Anders Larsson är faktiskt allt annat än missnöjd efter 5–2-förlusten mot Fågelfors. 

– Jag är konstigt nog jättenöjd med vår insats. Det här är nog den bästa matchen vi gjort. Vi gör det riktigt bra med tanke på förutsättningarna, med vår ålder och kilon i laget, säger han och förklarar:

– Vi stänger ned mitten, så att de inte får spela igenom. Målen de gör kommer på fasta situationer. Deras spelare är två decimeter högre än våra, så i luftrummet hade vi inget att säga till om. Men de spelar inte ut oss. Det är nästan så vi för spelet stundtals, även om de såklart "går ned" och spelar på resultat. Jag sa till grabbarna att sträcka på sig efteråt.

Många hade nog varit oroligare, med tanke på resultaten som varit senaste tiden. Larsson ser dock förbättringar i det spelmässiga, som lovar gott.

– Vi lär oss hela tiden. Jag tittar inte på resultatet, utan mer sekvenser och moduler i spelet som vi sätter bättre och bättre. Vi är inne i en läroperiod, och framöver får vi hoppas att vi även kan få poäng för framstegen.

Hultsfreds två mål gjordes av Yassin Jalil Kader.

HFK är strax ovanför negativ kvalplats, med sex poäng på sex matcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!