Sandh: "Vill få tillbaka glädjen"

Den tunga derbyförlusten mot Vimmerby följdes av ett tränarbyte. På lördagen möter Gullringen Malmbäck borta. "Resultatet är inte det viktigaste utan vi vill få tillbaka glädjen i fotbollen bland spelarna", säger Mattias Sandh som är en del av den nya ledarstaben.

Gullringen har bytt ledarstab under veckan och hoppas få ett lyft till lördagens bortamatch mot Malmbäck. Mattias Sandh vill främst se att spelarna hittar glädjen i fotbollen igen.

Gullringen har bytt ledarstab under veckan och hoppas få ett lyft till lördagens bortamatch mot Malmbäck. Mattias Sandh vill främst se att spelarna hittar glädjen i fotbollen igen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-09-11 09:30

Gullringens förlust med 4–1 mot Vimmerby i lördags fick konsekvensen att klubben valde att göra ett tränarbyte i måndags. Peter Magnusson och Emil Eklund ersattes av trion Patrik Wärnehall, Mattias Sandh och Niklas Johansson. Efter en vecka med tre genomförda träningar känner Mattias Sandh att man har kommit en bit på den väg man vill ta.

– I måndags var vi 16 spelare på träningen. Efter att förändringen i ledarstaben blev klar har vi haft 23 spelare på veckans två andra träningar. Det finns mycket att jobba på, men det känns bra så här långt, säger Mattias Sandh.

Vilka förändringar kommer ni att göra spelmässigt?

– Vi har fört en dialog med en grupp rutinerade spelare i laget och tagit beslut kring det gemensamt. Vi tror skarpt på att spela med en trebackslinje med två sittande innermittfältare framför och en offensiv mittfältare. Sedan kommer vi använda oss av två wingbacks och även två forwards för att Rasmus Bexell inte ska bli för ensam på topp. 

Mot Malmbäck på lördag kommer laget få klara sig utan Ola Lindblom och Anton Holm.

– De är upptagna med barndop och det finns ett par frågetecken till, men vi kommer åka med en trupp på 17 man, säger Sandh som inte fokuserar så mycket på resultatet mot Malmbäck på lördag.

– Det viktigaste är att vi får tillbaka glädjen med fotbollen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!