Premiär - och Storebro IF vill vara med från start

En lång väntan är över för topptippade Storebro IF, nu börjar allvaret. "Det här har man väntat på", säger tränaren Torbjörn Pettersson.

På tisdagskvällen går Storebro IF in i seriesepelet när IFK Österbymo kommer på besök.

På tisdagskvällen går Storebro IF in i seriesepelet när IFK Österbymo kommer på besök.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-06-22 20:30

Det var i början av april som division 5 nordöstra skulle ha startat. Sedan dess har Storebro IF fått vänta, och vänta. På tisdagskvällen är det dags när IFK Österbymo gästar Bruksvallen.

Genrepet mot Södra Vi var tränare Torbjörn Pettersson nöjd med och han förfogar över en nästintill skadefri trupp. 

– Vi har frågetecken för Hans Jonsson som fick en smäll i ryggslutet senast. Annars har vi startelvan klar för oss och det är skönt att vi har kontinuitet i laget. 

Som alla vid det här laget känner till så spelas samtliga fotbollsmatcher i Sverige fortfarande utan närvarande publik. Storebro IF kan alltså inte räkna med den fördelen som hemmaplan hade inneburit. 

– Bara att gilla läget, det är samma förutsättningar för alla. Varken vi ledare eller spelarna tänker så mycket på det när matchen väl startar, menar Pettersson och fortsätter:

– Det är svårt att säga hur vi står oss i förhållande till konkurrenterna, men vi har kört på bra på träningarna och i genrepet fungerade vårt omställnings- och försvarsspel bra. 

Enligt Pettersson blir det en överraskning att se vad Österbymo kan bjuda på i form av motstånd. Samtidigt betonar han vikten av att prestera omgående då en enkelserie väntar och om klubben aspirerar på en topplacering. 

Din högsta önskan i premiären?

– Jag vill att vi kliver in ordentligt och att de rutinerade spelarna kliver fram. Framför allt hoppas jag att vi inte åker på några skador. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!