Rönnlund tillbaka till rötterna: "Innan var det nej"

Sju år. Så länge sedan är det som Roger Rönnlund senast var fotbollstränare. Då i IFK Tuna. Vad kan då passa bättre att comebacken vid sidlinjen sker i moderklubben Målilla GoIF? "Klart det är kul att vara tillbaka", säger han.

Roger Rönnlund är tillbaka i Målilla GoIF.

Roger Rönnlund är tillbaka i Målilla GoIF.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-04-18 11:30

Avspark 2023

Sista finslipningen är gjord. Bara tre dagar innan premiären mot Fårbo genrepade Målilla med en träningsmatch. För kort tid för återhämtning kan kanske tyckas, eller...?

– Det var perfekt att få en match nu. Vi behövde det, säger Roger Rönnlund. 

Som tränare är han av det vi kan kalla "gamla virket". Med hård träning, disciplin och lagarbete som viktiga beståndsdelar. Rönnlund är en rutinerad tränare, trots då att han varit borta från hetluften sedan 2016.

Det var däremot ingen självklarhet att han skulle leda ett lag igen. Så kom en öppning, lusten infann sig – och då tackade han ja. 

– Innan var det blankt nej. Det är ganska många klubbar som hört av sig under årens lopp sedan jag lämnade IFK Tuna, men jag kände inte att motivationen fanns där. Tills nu då. 

Har du samma kravbild på spelarna nu som du hade tidigare?

Roger Rönnlund dröjer några sekunder med sitt svar. Säger sedan...

– Nja, jag har ändrat lite. Jag har inte kört lika tufft och hårt som innan, men det kan jag faktiskt ångra lite i det här skedet. 

På vilket sätt?

– Vi hade nog behövt det helt enkelt, men vi har tryckt på lite mer nu på slutet. Tidigare under försäsongen har jag fokuserat mycket på teknikträning. 

Han tycker att de har blandat och gett i träningsmatcherna. Vissa har varit bra, andra mindre bra.

Känner du att ni är i rätt fas nu?

– Svårt att säga. Jag hade önskat att de drivande spelarna hade tränat mer kontinuerligt. Så är det. Jag vill ju att vi som lag utvecklas och hela tiden blir bättre. Det är en stark drivkraft. Just nu är det svårt att säga var vi står. Det känns faktiskt ganska svårbedömt. Jag vet inte om vi är fågel eller fisk.

undefined
Marcus Skoog vänder hem till moderklubben efter en säsong i Storebro IF.

Kikar vi på truppen finns en spännande och bra mix av erfarna spelare blandat med unga förmågor. En inte alltför vild gissning är att rutinerade spelare som Johan Hägg, Daniel Skoog (som också är assisterande), återvändaren Marcus Skoog, Kim Creutz och Andreas Lövgren kommer att betyda mycket. I skaran av viktiga spelare hittar vi också Leo Isomettä Stolt och Eric Ottosson. 

Roger Rönnlund berättar också att de kontinuerligt matchat in tre-fyra pojklagsspelare i träningsmatcherna. I genrepet startade exempelvis 14-årige Vilgot Pernius. Om han får chansen även i premiären återstår att se.

undefined
Daniel Skoog.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!