Många frågetecken kvar för KBK när premiären närmar sig

En ny målvakt? Flera utespelare på ingång? Hur blir det Vinicius Rodriguez? Frågorna hopar sig, men Robert Wass i Kisa BK:s sportgrupp är ändå ganska lugn. "Det är klart att det finns en del kvar att lösa, men det känns ändå bra", säger han en vecka innan premiären hemma mot Haga.

Vinicius Rodriguez är på gång till Kisa, men det är tveksamt om han är klar för spel till premiären.

Vinicius Rodriguez är på gång till Kisa, men det är tveksamt om han är klar för spel till premiären.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-04-03 19:00

Kisa BK lyckades hänga kvar i trean som nykomlingar förra säsongen. Sedan dess har det varit ganska stor omsättning på spelare. Flera tunga namn har lämnat. Även om det fyllts på med nyförvärv känns det ändå som en hel del fortfarande hänger i luften. Särskilt med tanke på att seriepremiären bara är en vecka bort.

En fråga som har varit på tapeten kretsar kring målvaktspositionen. I truppen finns Jonatan Andersson och Isak Ganbrant att tillgå. Kisa har varit på jakt efter en förstärkning där, men inte lyckats än.

– Vi skulle gärna få in en målvakt till i truppen och fortsätter jobba på det, säger Robert Wass.

En spelare som klubben tidigare gått ut med som spelklar är Vinicius Rodriguez. Brassen var en del av laget när de vann division 4 för två säsonger sedan. Förra säsongen spelade han bara i klubbens division fem-lag halva säsongen.

– Tanken var att Vinicius skulle komma till Kisa i mars, men det har dröjt. Han är på gång, men vi får se när. Det kan bli tajt att få in han i laget till seriepremiären.

Said Avdalayan är ett av nyförvärven som utmärkt sig på försäsongen. Han fick nyligen en smäll i träningsmatchen mot Gullringen och tvingades utgå.

– Det var inte så farligt. Han har kunnat träna för fullt efter det.

Är ni färdiga med truppbygget?

– Nej, det jobbas på fler förstärkningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!