Premiären närmar sig

Nu återstår bara några veckor innan de lokala fotbollsserierna startar. I år är intresset extra stort kring division III, där såväl Gullringens GoIF, Kisa BK och Hultsfreds FK finns med.

Fotboll2003-03-28 08:48

Kisa BK:
? Hur har försäsongen varit?
- Jag tycker att vi har höjt oss rejält från förra säsongen. Vi ligger klart bättre till än tidigare. Kvalitativt har vi förbättrat alla delar kan jag nog påstå. Framför allt har vi agerat bra försvarsmässigt och jag tycker även att vi har gjort stora framsteg när det gäller positionsspelet, säger Jimmy Bexell.
? Har ni förändrat något i upplägget?
- Vi har kört betydligt hårdare. Vi har höjt träningsdosen med cirka 25 procent och vi kommer nu när vi närmar oss gräs att lägga större vikt vid individanpassad träning. En annan förändring mot tidigare är att vi också kommer att få nyttja gräsplanen i Ydrefors. Vi går förhoppningsvis på gräs redan nästa vecka och vi är inte vana vid att få gå på så tidigt.
? Hur är läget i truppen?
- Konkurrensen i truppen har ökat, delvis på grund av att vissa så kallade etablerade spelare varit skadade. De som har ersatt har skött sig mycket bra och tagit chansen. Jonas Lönning, Andreas Holm och Magnus Johansson har varit skadade en längre tid och är nu på väg tillbaka
Gullringens GoIF:
? Hur har försäsongen varit?
- Det har sett bra ut. Vi har en bred trupp och det har varit otroligt bra go bland killarna. Jag tycker att vi ligger väl framme när det gäller den fysiska delen. Spelmässigt finns det en hel del att slipa på fortfarande, säger den assisterande tränaren Niklas Johansson.
? Har ni förändrat något i upplägget?
- Ja, det är helt annorlunda mot de senaste åren. Hedström (Kenneth) har kört mycket löpning där träningen delas in i treveckorsintervaller för att sedan gradvis stegras. Och nu börjar koncentrationen på uppspel, passningsspel och olika spelmoment.
?Hur är läget i truppen?
- Konkurrensen är stor. Det är nästan två spelare som slåss på varje position och det är positivt. Vi har några spelare som är halvskadade för närvarande. Patrik Wärnehall och Tobias Lundh har lite bekymmer med varsitt lår, Jimmi Gustafsson har ont i en stortå och Daniel Gunnarsson har problem med ett knä, men kan ändå spela.
Hultsfreds FK:
? Hur har försäsongen varit?
- Resultatmässigt har det varit både upp och ned. Vi har släppt in väldigt mycket mål i många matcher, samtidigt som vi gjort många. Vi är lite nedkörda nu konditionsmässigt, men det är medvetet. Det blir en lång säsong och vi kommer ha nytta av den hårda träningen i höst när serien ska avgöras, säger HFK:s assisterande tränare Janne Pihl.
? Har ni förändrat något i upplägget?
- Vi har fokuserat på kondition och lagt mycket träning på styrka. Vi har inte tränat mer än ifjol, men vi har tränat hårdare. Vi har kört mycket förbränningsövningar som varit jobbiga, men nyttiga för spelarna. I år måste vi orka 95 minuter istället för 85 minuter i matcherna, det är mycket tuffare i trean.
? Hur är läget i truppen?
- Tyvärr har vi drabbats av ganska många skador. Johan Nilsson (baksida lår), Erik Haak (framsida lår), Daniel Gustavsson (menisken), Mikael Karlsson (stukad fot) och Smajl Hasanbegovic (skadat näsben) kan inte delta just nu. Extra jobbigt är att båda målvakterna Mikael och Daniel är skadade, båda kommer dock snart tillbaka, men vi jagar en back-up till dem. Dessutom väntar vi på att Andreas Grahm och Martin Lennström ska komma loss från handbollen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!