Premiärfiasko för United – föll mot Brighton

Ny säsong och ny tränare. Det slutade med premiärfiasko för Manchester United och Erik ten Hag. Storklubben föll med 1–2 hemma mot Brighton.

En bekymrad Christian Eriksen konstaterar att Manchester United börjar säsongen dåligt.

Fotboll2022-08-07 14:03

Brightons tränare Graham Potter, tidigare i Östersund, fick å andra sidan en smakstart på säsongen då hans lag snodde med sig alla tre poäng från Old Trafford.

– En fantastisk insats och en välförtjänt seger, säger Potter till Sky Sports.

Gästernas mittfältare Pascal Gross gjorde två mål inom loppet av nio minuter och United-spelarna fick i halvtid höra vad hemmapubliken tyckte om deras insats.

De blev utbuade.

"Mardröm"

– Vi kom till matchen med en positiv känsla, vi har haft en bra försäsong och så blev det värsta tänkbara start med 0–2 hemma i halvtid. Det var en mardröm att ligga under med 0–2 i halvtid, säger Uniteds Harry Maguire efter matchen.

I United fanns Victor Nilsson Lindelöf inte ens med på bänken på grund av en sträckning i låret enligt uppgifter. På bänken fanns däremot Cristiano Ronaldo.

Portugisen har varit ryktenas man den senaste tiden och har uppgetts vilja lämna Manchester United. Han spelade en halvlek i träningsmatchen mot spanska laget Rayo Vallecano i söndags och lämnade sedan arenan. Något som han fick kritik för av nye tränaren Erik ten Hag.

Åtta minuter in på andra halvlek valde ten Hag att byta in Ronaldo – och kvarten senare var det reducerat på Old Trafford.

Självmål

Efter en halvstökig situation i straffområdet sparkade till slut Alexis Mac Allister in bollen i eget mål.

1–2 så långt.

United jagade kvittering och i 90:e minuten byttes Anthony Elanga in för att försöka bidra till ett 2–2-resultat.

Men det ville sig inte, Brighton höll undan och premiärvann med 2–1.

I den andra 15.00-matchen i Premier League slutade det 2–2 mellan Leicester och Brentford. Pontus Jansson spelade hela matchen för Brentford.

I nästa omgång ställs Manchester United mot Brentford på bortaplan.