Premiärförlust för cupmästaren Rosengård

Caroline Segers comeback dröjer ytterligare. I landslagskaptenens frånvaro förlorade Rosengård med 0–1 hemma mot Kristianstad i svenska cupen-premiären. –Det känns för jävligt, säger Rosengårds Loreta Kullashi.

Kristianstads Emmi Alanen (nummer 10, i mitten) klappas om efter sitt 1–0-mål mot Rosengård i svenska cupen.

Fotboll2023-02-26 17:26

Utöver cuppremiär handlade mycket om snacket inför matchen om 37-åriga Seger skulle göra comeback efter att ha opererat hälsenan i augusti. Men någon landslagskapten fanns inte med i truppen och dagen innan mötet med Kristianstad förklarade Rosengård tränare Renée Slegers varför:

– För tidigt, konstaterade hon i Sydsvenskan.

Gästerna från Kristianstad var det lag som spräckte nollan efter 24 minuters spel. Finländskan Emmi Alanen höll sig framme på en retur och stänkte dit 1–0 från nära håll.

Rosengård, regerande cupmästare, saknade inte chanser att kvittera, framför allt inte i andra halvlek när Loreta Kullashi fick två gyllene lägen inom någon minut med en stolpträff som närmast.

"Jätteskönt"

Men någon fullträff från hemmalaget blev det inte den här eftermiddagen utan Kristianstad vann med 1–0.

– Jätteskönt, skönt att vi fick vinsten med oss i dag. Vi visste att vi skulle ha en bra chans att vinna matchen, vi trodde på det och det gick hela vägen i dag, säger Alanen i C More.

Lika muntert var det inte i Rosengård.

– Det känns som vi är det bättre laget. Vi har flera lägen som vi ska sätta, det är surt nu. Det känns för jävligt, jag tycker vi är det bättre laget, säger Kullashi i C More.

Kullashi fick även frågan om hon ville kommentera att hon tillsammans med Rosengårdslagkamraten Angel Mukasa valde att lämna U23-landslagets samling på eget bevåg nyligen.

Kullashis svar var kortfattat:

– Nej, nästa fråga tack.

Hattrick av Vinberg

I samma grupp körde Linköping över Alingsås med 7–0 på bortaplan.

Av övriga cupmatcher på söndagen besegrade bland annat Hammarby Brommapojkarna hemma med 4–0. Målskyttar för "Bajen": Maika Hamano och hattrick av Matilda Vinberg.

De sista gruppspelsmatcherna spelas 11–12 mars och de fyra gruppsegrarna når semifinal.

Semifinalerna spelas sedan 18–19 mars innan finalen avgörs 18 maj.

Fakta: Ställning efter första omgången