Premiärsuccé för Blackstenius – Kullberg utvisad

Stina Blackstenius fick en smakstart på WSL-säsongen. Värre gick det för Emma Kullberg – som fick syna det röda kortet. Premiären vann Arsenal med klara 4–0.

Stina Blackstenius gjorde ett mål när hennes Arsenal besegrade Brighton med 4–0 i WSL-premiären. Arkivbild.

Fotboll2022-09-16 22:27

Svenskmötet i Women's Super League slutade i en mardröm för Kullberg. Brighton-försvararen kapade just Blackstenius, Arsenal, som var på väg mot ett friläge vilket resulterade i ett rött kort för Kullberg.

Men reprisbilder efteråt visade att det röda kortet inte skulle delats ut då Blackstenius var offside i förstaläget.

Med numerärt underläge blev en tuff match på förhand än tuffare för gästande Brighton.

Kim Little gjorde 1–0 för Arsenal i mitten av första halvlek innan Blackstenius utökade hemmalagets ledning i början på andra.

Med 25 minuter kvar att spela, vid ställningen 3–0, valde Arsenals svenske huvudtränare Jonas Eidevall att byta ut Blackstenius mot ett svenskt nyförvärv: Lina Hurtig.

Arsenal vann till slut premiären med hela 4–0 där Beth Mead gjorde hemmalagets två sista mål.

Brightons Julia Zigiotti Olme blev utbytt i slutminuterna.

Arsenal blev tvåa i WSL förra säsongen, en poäng bakom Chelsea, medan Brighton slutade sjua.