Premier League: City mosar allt motstånd

17:e raka segern i alla tävlingar. Vad kan stoppa Pep Guardiola och hans Manchester City? Just nu ingenting. Everton försökte, men var chanslöst hemma på Goodison Park där City vann med 3–1.

Ashley Barnes kvitterar för Burnley hemma mot Fulham.

Fotboll2021-02-17 20:59

Phil Foden, Riyad Mahrez och Bernardo Silva bjöd på målen för ett City som inte tappat poäng i ligan sedan mitten av december.

Den 15 december lyckades bottenlaget West Bromwich klara 1–1.

Med FA-cupen och ligacupen inräknad är Citys segersvit nu uppe i 17 raka matcher.

Tio raka ligasegrar från början av ett kalenderår är också nytt rekord i den engelska högstadivisionen.

Med 56 poäng efter 24 omgångar är Citys försprång till Manchester United och Leicester tio poäng.

I allt väsentligt handlade kvällens tidiga match i Premier League om det här:

Burnleys möjlighet att distansera sig från det nedre strecket i tabellen och Fulhams chans att närma sig någon av räddningsplankorna, varav Burnley är en, ovanför samma streck.

Kompromissen på Turf Moor: Matchen slutade 1–1.

Fulham hade de tre poängen i sin ägo när Ola Aina bröstade in ledningsmålet kort efter pausen, men fyra minuter senare kvitterade Ashley Barnes – i sin 150:e match för Burnley – fint framspelad av Jay Rodriguez.

Efter 24 omgångar ligger Burnley på 15:e plats med 27 poäng, Fulham är på 18:e plats med 19 poäng.