Prestigemöte i cupen: "Absolut inte nonchalera"

När Södra Vi och Gullringen möts i Vimmerby Tidning Cup på Ulfveskog på måndagskvällen blir det en speciell match för Gullringens tränare Peter Magnusson som tidigare tränat SVIF i fyra säsonger.

Peter Magnusson har en speciell match att se fram emot som tränare för Gullringen när de möter Södra Vi som han tränade i fyra säsonger.

Peter Magnusson har en speciell match att se fram emot som tränare för Gullringen när de möter Södra Vi som han tränade i fyra säsonger.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-06-13 12:35

Förutom tränaren finns det även spelare i båda lagen som derbyt i norra kommundelen betyder lite extra för. I Gullringen spelar Arvid och Daniel Johansson som har Södra Vi IF som moderklubb. I SVIF är förhållandena de omvända för Adrian och Ossian Mathiasson.

– Det ska bli kul att möta Södra Vi. De kom med i Vimmerby Tidning Cup tack vare att de är det högst rankade division V-laget i kommunen och det de visade mot VIF senast talar för att man absolut inte får nonchalera dem. De är farliga på fasta situationer och vi är ödmjuka inför uppgiften och tar den på största allvar, säger Peter Magnusson.

Gullringen kommer från en 3–1-seger i första omgången mot IFK Tuna hemma.

– Jag tycker att spelarna visade en bra vilja då och verkligen ville vinna. Nu vill jag att vi får till ett ännu snabbare passningsspel och är bollförande och skapar mycket chanser, säger Magnusson som har tagit ut en trupp till matchen men inte fastställt startelvan.

SVIF föll med 3–1 borta mot Vimmerby senast. 

– Jag tyckte att vi spelade disciplinerat med ett bra försvarsspel då. Det är viktigt att vi ligger på rätt sida nu med, men tanken är att vi inte ska ligga lika lågt nu mot Gullringen, säger Södra Vis tränare Pierre Brorsson.

SVIF har ett par avbräck i truppen inför matchen, men kommer ändå med ett slagkraftigt lag.

Matchen sänds på www.vimmerbytidning.se med start kl 18.00 på måndagen.

Södra Vis Adrian Mathiasson ställs mot sin moderklubb Gullringen.
Södra Vis Adrian Mathiasson ställs mot sin moderklubb Gullringen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!